Presa internationala relateaza miercuri despre faptul ca Adrian Nastase a fost transferat de la Spitalul Floreasca la penitenciarul Rahova.

  • Agentia de stiri AFP scrie ca fostul prim-ministru roman Adrian Nastase, care a incercat sa se sinucida dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru coruptie, a fost incarcerat, marti seara, la spitalul penitenciar in Rahova, la sud de Bucuresti.

Nastase, in varsta de 62 de ani, prim-ministru intre anii 2000 si 2004, a fost condamnat in urma cu o saptamana de Curtea Suprema de Justitie pentru deturnarea a peste 1,5 milioane de euro pentru campania sa electorala. Hotararea a marcat un "punct de cotitura" in lupta impotriva coruptiei din Romania, care face obiectul supravegherii stricte de catre Comisia Europeana, mai scrie sursa citata.

  • Agentia Reuters remarca faptul ca un doctor si trei politisti sunt cercetati ca au incercat sa-l ajute pe Adrian Nastase sa nu ajunga la inchisoare. In cele din urma, marti seara tarziu, fostul premier a fost dus in penitenciar unde si-a inceput ispasirea pedepsei de 2 ani pentru coruptie, mai scrie sursa citata.

Insotit depolitie,el a fostluatdin spitalpe otargasi urcat intr-oambulanta.Nastaseeraconstientsi capabil savorbeasca cucei care il insoteau, scrie Reuters.

  • "Fostul premier roman a ajuns la spitalul inchisorii unde incepe executarea a doi ani de inchisoare pentru coruptie", scrie Washington Post in editia electronica.

Un fost premier roman a ajuns la un spital penitenciar, marti seara, dupa ce un tribunal a decis ca ar trebui sa inceapa executarea a doi ani de inchisoare in baza acuzatiilor de coruptie, in pofida leziunilor pe care le are dupa ce s-a impuscat intr-o tentativa de suicid.

Adrian Nastase a ajuns la inchisoarea Rahova, la sud de Bucuresti dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca nu exista "niciun impediment" pentru a incepe executarea pedepsei.

  • Transferul lui Nastase la spitalul inchisorii Rahova este remarcat si de Associated Press si de agentia bulgara de stiri Focus.