UPDATE 12:50 Deputatul de Hunedoara Iosif Veniamin Blaga a anuntat marti ca demisioneaza din PDL si se inscrie in PSD.

In cursul diminetii, senatorul Gheorghe David, care detine functia de secretar in Biroul Permanent al Senatului, si-a anuntat marti demisia din PDL si afilierea la grupul parlamentar al PSD din Senat, anunta Agerpres.

"Ma astept ca in plenul de astazi (luni- n.red.), domnul Gheorghe David sa anunte ca trece la noi. Mai intai se anunta in plenul Parlamentului orice astfel de transfer. In momentul in care face anuntul, devine oficial¬, declara luni social-democratul Ilie Sirbu, citat de Mediafax.

Senatorul PDL Gheorghe David s-a aflat, in urma cu o saptamana, la sediul PNL, in timp ce avea loc sedinta conducerii liberalilor, acesta spunandu-le ziaristilor ca a venit sa salute pe cineva.

Chestionat daca se afla totusi in negocieri pentru a trece in randul liberalilor, Gheorghe David a raspuns atunci: "Nu sunt in negocieri cu nimeni, am oferte... Am trecut pe la sediul PNL, dar nu am nicio treaba, nu am fost la sedinte". Senatorul mai spunea ca, "deocamdata", ramane in PDL.

Gheorghe David este al doilea parlamentar de Timis care trece de la PDL la PSD, dupa ce Gheorghe Ciobanu a facut acelasi lucru in aprilie 2012.