Senatorul PC Dan Voiculescu scrie, luni, intr-o postare pe blogul personal, ca pe Traian Basescu "il lasa nervii" si "face greseli institutionale grave", presedintele-jucator devenind "un presedinte-jucarie".

"Pe Traian Basescu il lasa nervii. A pierdut majoritatea parlamentara, nu mai controleaza Guvernul, Victor Ponta "i-a dat interzis" la Consiliul European, Crin Antonescu l-a somat sa semneze "ca notarul" numirea in functia de ministru a domnului Hasotti, iar ITM-ul ancheteaza legalitatea angajarilor la Administratia Prezidentiala. Presedintele-jucator a devenit presedintele-jucarie. Frustrat ca premierul nu-l lasa sa mearga la Bruxelles, il ameninta ca "il spune doamnei" Kovesi", sustine presedintele fondator al PC.

Potrivit acestuia, "in mod evident, Traian Basescu s-a enervat si face greseli institutionale grave".

"Spre exemplu, cu reflexul tipic al dictatorului aflat la ananghie, si-a aruncat in razboi procurorii "de casa": fie ca sunt specialisti in plagiat, fie ca sunt experti in mandate de perchezitie in alb, acestia s-au dezlantuit impotriva liderilor USL. Dar, in afara zgomotului de fond amplificat de propaganda, eforturile presedintelui-jucarie de a-si recupera influenta raman fara rezultat", mai noteaza Voiculescu.