Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (PDL), l-a felicitat vineri pe Puiu Hasotti pentru declaratiile publice pe care acesta le-a facut cu privire la solicitarea presedintelui legate de plagiat si a apreciat ca senatorul PNL are probabil "o teza foarte buna de vreme ce si-a asumat-o cu atata responsabilitate", informeaza Mediafax. Emil Boc a mai precizat ca toti oamenii publici ar trebui sa lamureasca inainte sau imediat cum apar acuzatiile de plagiat pentru a nu plana niciun fel de suspiciune asupra lor.

Boc a afirmat ca a muncit la teza sa de doctorat sase ani si stie ce inseamna sa muncesti pentru acest lucru.

"Cand vad astazi acuzatii de plagiat, cred ca este bine pentru orice om public, pentru orice demnitar, sa si le lamureasca inainte sau imediat ce apar pentru a nu plana niciun fel de suspiciune. Domnul Hasotti a raspuns pozitiv, cinste lui, probabil ca are o teza foarte buna de vreme ce si-a asumat-o cu atata responsabilitate. Il felicit pentru curajul si faptul ca a declarat public ce a declarat. La fel cred ca ar trebui sa procedeze toti cei asupra carora planeaza suspiciuni de acest fel, pentru ca nu poti sta cu astfel de suspiciuni intr-o functie publica", a spus Emil Boc.

Reamintim ca Traian Basescu i-a cerut lui Puiu Hasotti, nominalizat pentru functia de ministru al Culturii, sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu a plagiat in operele sale stiintifice.

Hasotti a anuntat ca a depus la Guvern declaratia pe propria raspundere ceruta de presedintele Traian Basescu privind teza sa de doctorat. "Depun aceasta declaratie la cabinetul domnului prim-ministru Victor Ponta care va decide asupra oportunitatii inaintarii ei catre dumneavoastra", a declarat Puiu Hasotti, la Palatul Victoria. El a aratat ca lucrarile sale sunt creatii proprii si nu sunt susceptibile de plagiat.

Premierul Victor Ponta si co-presedintele USL Crin Antonescu au spus ulterior ca presedintele nu poate conditiona investirea lui Hasotti de aceasta declaratie.

Presedintele Traian Basescu a acceptat, vineri, nominalizarea senatorului PNL Puiu Hasotti pentru portofoliul Culturii. "Presedintia considera ca declaratia domnului Hasotti exista, ea fiind depusa la Guvernul Romaniei", a declarat Bogdan Oprea, citat de Agerpres. Ceremonia de investitura va avea loc luni.