Romania va organiza alegeri legislative la inceputul lunii noiembrie sau la inceputul lunii decembrie, a declarat vineri premierul Victor Ponta, in timpul unei intalniri cu ziaristi straini, la Bucuresti. "Alegerile vor avea loc la 1 noiembrie, daca vom ajunge la un acord in acest sens cu PDL, partidul de opozitie", a afirmat Victor Ponta. "Daca nu, alegerile se pot programa si pe 2 decembrie", a adaugat primul ministru.

Precedentele alegeri parlamentare din Romania au avut loc la sfarsitul lui noiembrie 2008, aminteste AFP, parlamentarii romani fiind alesi pentru un mandat de 4 ani.

Victor Ponta spune ca organizarea alegerilor in noiembrie ar lasa suficient timp noului Guvern pentru a elabora proiectul de buget pentru 2013, iar acesta sa fie adoptat de Parlament pana la sfarsitul anului. In schimb, organizarea scrutinului in decembrie ar constrange Parlamentul "sa dezbata bugetul in doua zile, in ajunul vacantei de Craciun", a mai spus primul ministru.

AFP aminteste ca Uniunea Social-Liberala a castigat detasat recentele alegeri locale si are sanse mari sa detina majoritatea absoluta in noul Parlament, dupa alegerile legislative din toamna.