Puiu Hasotti a depus joi, la Palatul Victoria, o declaratie pe proprie raspundere in care afirma ca lucrarile sale nu sunt susceptibile de plagiat, mentionand insa ca ramane la latitudinea premierului Victor Ponta daca ii va remite sau nu aceasta declaratie sefului statului.

Presedintele Traian Basescu i-a solicitat joi premierului Victor Ponta sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura a noului ministru al Culturii, Puiu Hasotti, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat.

"Evident, dl Traian Basescu a incercat sa mai creeze un eveniment pe care doresc sa-l dezamorsez cat mai repede.

Respect institutia prezidentiala, motiv pentru care am dat declaratia mentionata", a precizat Hasotti, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

In acesta declaratie, Puiu Hasotti afirma ca "toate publicatiile mentionate de mine in CV sunt creatii proprii si nu sunt susceptibile de plagiat". Senatorul PNL a precizat ca pune solicitarea presedintiei pe seama "simpatiei" pe care Traian Basescu o are fata de el.

"As dori ca aceasta cerere sa nu constituie un precedent periculos. Premierul Victor Ponta va decide asupra inaintarii declaratiei catre dvs", a incheiat Puiu Hasotti.

Victor Ponta: Accept cererea lui Basescu in cazul Hasotti daca presedintele imi indica temeiul legal

Premierul Victor Ponta a declarat pentru Mediafax ca accepta cererea presedintelui Traian Basescu in cazul ministrului desemnat al Culturii, Puiu Hasotti, daca seful statului ii va indica temeiul legal al acestei solicitari.

"Accept solicitarea presedintelui, daca imi indica temeiul legal al cererii lui", a declarat Ponta.