"Nu stiu daca Traian Basescu are in cap ideea sa il gratieze dupa ce l-a fugarit sase ani. Ar fi chiar culmea cinismului, dar, sigur, orice este posibil la Traian Basescu", a declarat senatorul PSD Miron Mitrea, intrebat daca presedintele il va gratia pe Adrian Nastase, transmite Agerpres.

Miron MitreaFoto: Agerpres

"Nu pot sa ma pun in locul lui Traian Basescu, nu vreau sa spun ceea ce gandesc si incerc sa nu spun ceea ce gandesc", a sustinut Mitrea. Intrebat de posibilitatea unei gratieri colective de catre Parlament, Miron Mitrea a raspuns: "nu stiu, nu sunt jurist".

"E trist, pana la urma. Un om de talia lui Adrian Nastase sa fie bombardat de toate institutiile, pana ajunge sa cedeze. Pentru ca a cedat. (...) Aceasta presiune pe care au facut-o impotriva lui probabil ca l-a subrezit mai mult decat am vazut noi. Mie imi pare rau ca a facut gestul acesta, imi pare foarte rau si nu ma asteptam. (...) Suntem cu susul in jos, este recunoscut de toata lumea cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania si acum il avem in spital pentru ca a incercat sa se sinucida in urma unei decizii, eu spun exagerate, nu anormale. Se puteau gasi lucruri mai rezonabile. Nu mi se pare normal, nu suntem intr-o situatie normala", a declarat Miron Mitrea, citat de Agerpres.

"Nu vreau sa intru sa judec acum judecatorii ca nu e treaba mea, dar eu cunoscand o buna parte din ce s-a intamplat in campanie, ca doar eu am condus-o, n-am in memorie niciun element pe care Adrian Nastase sa il poate duce intr-o zona a ilegalitatii. Nu cred ca in acea campanie Adrian Nastase, ca si candidat la presedintie si presedinte al PSD cum era atunci, avea sarcini sau s-a bagat el sa ia decizii in zona financiara", a precizat senatorul PSD.

"Trebuie sa ne gandim la Adrian Nastase ca omul care incepand din 2006, va aduceti aminte cand era Monica Macovei aici, isterizata, cu microfoanele in brate, ca trebuie sa ii faca perchezitii acasa, a plecat cu un dosar politic. (...) Vorbeam de Monica Macovei si ieri se bucura, s-a facut dreptate. De unde stia? Nu exista termenul ca s-a facut dreptate. S-a facut o cercetare juridica, care a dus la aceasta decizie. Asta nu inseamna ca s-a facut dreptate sau nu. Probabil ca pentru ea (Monica Macovei - n.r.) s-a facut dreptate pentru ca si-a luat ca termen al mandatului ei, cand a fost numita ministru, sa il aduca pe Nastase si pe altii, ca tinta", sustine Miron Mitrea, potrivit agentiei de presa citate.

Citeste si: