Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a facut joi un apel catre membrii si simpatizantii PSD din toata tara sa fie alaturi de Adrian Nastase si de familia acestuia. "Gestul extrem al lui Adrian Nastase de aseara este gestul unui om care are constiinta nevinovatiei, este gestul unui om care are perceptia ca i se face o profunda nedreptate", a declarat Dragnea. Secretarul general al PSD i-a asigurat pe social democrati ca lupta continua si le-a cerut sa fie uniti pentru ca "incepand de azi lupta politica se duce in alt registru". Intrebat daca PSD va solicita gratierea lui Adrian Nastase, secretarul general a raspuns ca PSD nu merge cu mana intinsa la Traian Basescu.

"Vorbesc oficial in numele PSD si ma adresez membrilor PSD din toata tara si simpatizantilor nostri - in primul rand, vreau sa le cer tuturor sa dea dovada de unitate. Din punct de vedere uman, trebuie sa fim alaturi de Adrian Nastase, care trece prin momente cumplite si alaturi de familia lui.

Nu comentam decizia judecatoreasca, continutul hotararii judecatoresti, dar trebuie sa fim alaturi de un om, un lider simbol al acestui partid, unul dintre cei mai importanti lideri politici ai Romaniei", a declarat Dragnea, citat de agentia Agerpres.

Totodata, secretarul general al PSD a apreciat ca gestul lui Adrian Nastase dovedeste ca fostul premier se considera nevinovat, iar in privinta unei eventuale cereri de gratiere a spus ca PSD nu va merge cu mana intinsa la Basescu.

"Gestul extrem al lui Adrian Nastase de aseara este gestul unui om care are constiinta nevinovatiei, este gestul unui om care are perceptia ca i se face o profunda nedreptate (...) Ii asigur pe toti membrii PSD si pe colegii din USL ca lupta continua. Ii rog sa fie uniti pentru ca incepand de azi lupta politica se duce in alt registru. Nu vom avea niciun fel de ezitare sa avem o atitudine ferma fata de orice atac murdar, luptand cu mijloacele strict institutionale si politice pe care le avem la indemana", a mai spus Dragnea.