Tentativa de sinucidere a fostului premier social-democrat Adrian Nastase este "un dezastru personal", declara, la RFI, liderul grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda. "Indiferent daca esti un peste mare sau mic, trebuie sa ajungi in fata justitiei si condamnat. Sper doar ca sistemul judiciar nu decide selectiv cine trebuie condamnat si cine nu", mai spune Swoboda.

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, considera ca tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase este "un dezastru personal". "Dupa parerea mea, este un dezastru personal ce a facut fostul premier, pentru ca indiferent cum a incalcat legea, a facut multe pentru tara sa, in special pentru apropierea tarii de Uniunea Europeana. Prin urmare, gestul sau umbreste situatia politica din Romania de azi. Deplang ce i s-a intamplat lui ca persoana care a lucrat in beneficiul Romaniei atat de multi ani", afirma socialistul.

Ar trebui trimis Adrian Nastase la inchisoare sau mai degraba intr-un spital-penitenciar, tinand cont de tentativa de sinucidere? Hannes Swoboda crede ca in orice caz, situatia ar trebui tratata "intr-un mod umanitar". "Nimeni nu e deasupra legii, e un principiu. Dar pe de alta parte, nu numai in acest caz, ci in general, ar trebui tratata situatia intr-un mod umanitar. Dar sigur, nu tine de mine, sa spun din exterior, ce trebuie facut, justitia este independenta si e libera sa decida", spune el.

Continuarea pe www.rfi.ro.