Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat joi ca este socant faptul ca fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, a incercat sa isi puna capat zilelor, relateaza Agerpres.

"Nici un politician nu isi poate permite sa comenteze in vreun fel o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curtii. Ce s-a intamplat insa pe urma a fost si socant si evident este vorba de o tragedie, dar nu pot fi de acord nici cu modul absolut incalificabil al domnului Ponta de a incerca sa castige capital politic si dintr-o tragedie", a spus Blaga.

Fostul prim-ministru Adrian Nastase este in sala de operatie, la Spitalul Floreasca din Capitala.

Seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascar, a declarat joi ca operatia va dura, probabil, aproximativ o ora.

Fostului premier i s-au facut cateva investigatii in aceasta dimineata, iar starea lui este stabila.

Adrian Nastase a fost adus la Spitalul Floreasca, miercuri seara, dupa o tentativa de suicid. Anterior, politistii se deplasasera la domiciliul lui Adrian Nastase pentru a pune in aplicare mandatul de incarcerare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Nastase, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul 'Trofeul calitatii'.