Presedintele PNL Crin Antonescu a venit la Palatul Victoria pentru a avea o discutie cu premierul Victor Ponta, la sediul Guvernului mai venind atat vicepresedintele PNL Relu Fenechiu si secretarul general al PSD Liviu Dragnea, cat si liderii UDMR Kelemen Hunor, Verestoy Attila si Laszlo Borbely, relateaza Mediafax.

Cu putin inainte de sosirea lui Antonescu, Ponta plecase de la sediul Guvernului, dar s-a intors dupa doar trei minute, fiind anuntat ca va veni presedintele PNL.

Potrivit unor surse oficiale, intalnirea cu liderii UDMR are loc in contextul in care USL se bazeaza pe sprijinul acestei formatiuni pentru adoptarea in Parlament a mai mult proiecte de legi.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca va discuta la Guvern cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, declarat incompatibil, el precizand ca inlocuitorul acestuia pentru a ocupa portofoliul ii va fi propus de liderul PNL, Crin Antonescu.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, dupa ce instanta suprema a respins, marti, recursul acestuia privind hotararea prin care ANI a constatat ca se afla in incompatibilitate intrucat a fost senator si director al Teatrului Nottara.

Surse din PNL au declarat ca liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, este propunerea partidului pentru functia de ministru al Culturii, in locul lui Mircea Diaconu.