Adriean Videanu afirma ca 'baietii destepti' au semnat contractele cu Hidroelectrica in perioada in care Victor Ponta era sef al Corpului de Control si antifrauda in guvernul Nastase, ceea ce il face fie "complice" la prejudiciul adus companiei, fie nu a stiut, ceea ce inseamna "neglijenta in serviciu".

"Ori a stiut de aceste contracte, si e complice la prejudiciul adus Hidroelectrica, ori nu a stiut, si este neglijenta in serviciu. Victor Ponta era seful Corpului de Control si Antifrauda din guvernul Nastase cand s-au semnat toate aceste contracte, cu maturitate 2012 - 2014", a sustinut Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa.

Democrat-liberalul l-a acuzat pe Victor Ponta ca este nepregatit si nu are capacitatea de a fi prim-ministru: "Nu are capacitatea, e nepregatit pentru functia de prim ministru, este imatur in atitudini, nu poate rezolva problemele romanilor si atunci, in loc de paine, incearca sa dea romanilor circ, un circ pe care il va intretine pana in noiembrie, incapabil fiind sa guverneze aceasta tara".

"Astazi, primul ministru Ponta ar trebui sa-si dea demisia, prea multe balbe intr-o perioada atat de scurta de timp", a adaugat el.

Adriean Videanu sustine ca renegocierea contractelor efectuata in perioada in care era ministru al Economiei a adus "beneficii substantiale" Hidroelectrica, "care au facut ca anul 2010 sa fie cel mai bun din istoria companiei, cu un profit brut de peste 100 mil euro".