Colegiul Naţional Director al PDL este programat să se desfăşoare duminică, la Palatul Parlamentului, anunta Agerpres. Evenimentul vine in continuarea Colegiului Director Naţional al PDL ţinut cu trei zile în urmă, preşedintele Partidului Democrat Liberal şi întregul Birou Permanent Naţional şi-au prezentat demisiile. Emil Boc a declarat atunci că în perioada următoare PDL va avea doar o structură de conducere interimară, pană la alegerea noii conduceri.

La rândul său, preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a lăsat să se înţeleagă că la Colegiul Director Naţional din 17 iunie ar putea fi luată o decizie legată de organizarea unei Convenţii a partidului: "Au fost diferite puncte de vedere, cu avantajele şi dezavantajele pe care le-ar putea avea o Convenţie sau ce ar însemna o conducere interimară care să conducă efectiv partidul până după alegerile generale. Suntem în faţa unei situaţii juridice dificile. Eu cred că nu se poate decât dacă se ajunge la o Convenţie", a afirmat Vasile Blaga la sfârşitul reuniunii PDL din 14 iunie.

Dacă Emil Boc a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, Vasile Blaga nu a exclus o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al PDL.

Demisia în bloc a liderilor PDL din 14 iunie a venit în urma rezultatelor obţinute de partid la alegerile locale din 10 iunie, în urma cărora Uniunea Social Liberală a obţinut o majoritate covârşitoare atât pentru consiliile judeţene şi preşedinţii acestora, cât şi pentru primari şi consilii locale.

Precedenta reuniune a Colegiului Naţional Director al PDL a avut loc la 5 martie 2012, ocazie cu care a fost adoptată o rezoluţie privind modificarea Constituţiei în sensul trecerii la Parlamentul unicameral cu un număr de 300 de parlamentari. Un alt punct pe ordinea de zi a şedinţei CND a fost atunci pregătirea şi organizarea alegerilor locale, în special luarea unei decizii legate de participarea PDL în cadrul unor alianţe electorale la alegerile din iunie 2012.

Primul Colegiu Naţional Director al PDL din anul 2012 s-a desfăşurat la 16 ianuarie, liderii democrat-liberali luând atunci decizia de a lansa o campanie de dialog pe tema protestelor de stradă din Bucureşti şi din ţară, cu toate structurile importante ale societăţii civile, ale sindicatelor şi ale partidelor politice din Opoziţie.