"Circumstantele in care discutam nu pot fi ignorate. Nu suntem in situatia de a avea zeci de lideri PDL care sa fi castigat cu brio, iar seful partidului sa fi pierdut. Sunt convins ca Boc ar fi demisionat daca nu recucerea primaria Clujului. Ma tem ca PDL sa nu imprumute de la USL ura distructiva si irationala. Daca Boc e demis si inlocuit cu un perdant sau cu un lider absent de la locale, totul ar deveni mult prea irational. Asta ar produce o scindare a partidului. Caz in care voi fi alaturi de Boc", scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda intr-un comentariu postat pe blogul sau.

Intr-o postare pe blog intitulata "Ingrijoare", Cristian Preda sustine ca ideea ca Emil Bloc sa demisioneze de la sefia partidului inainte de alegerile parlamentare din toamna, in conditiile in care a fost printre putinii lideri ai partidului care s-a inscris in cursa si a castigat Primaria Cluj, este una sinucigasa.

Europarlamentarul si-a manifestat ingrijorarea fata de ce se va intampla joi in cadrul Colegiului Director al PDL.

Colegiul Director al PDL se reuneste de la ora 14:00 pentru a analiza rezultatele alegerilor locale.

Miercuri, o serie de lideri democrat liberali au cerut demisia intregii conduceri a PDL si declansarea unei Conventii extraordinare. Radu Berceanu, Cristian Poteras, Cezar Preda si liderii de organizatii de la Constanta si Bihor au cerut demisia lui Emil Boc si Conventie extraordinara.

Surse din interiorul PDL au declarat pentru HotNews.ro ca, in ciuda tensiunilor interne, la Colegiul Director de joi se va incerca evitarea unei demisii a conducerii PDL pentru a nu arunca partidul in lupta pentru functii si demobilizare totala. De partea cealalta, Adriean Videanu, Vasile Blaga, George Scripcaru, Gheorghe Flutur sustin ca nu este necesara organizarea unui congres extraordinar al PDL si ca in momentul de fata este important ca partidul "sa se consolideze si sa intre in logica de campanie pentru alegerile parlamentare".