Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, a declarat joi ca nu o va sustine pe Sorina Placinta, proaspat membru al PNL, pentru nicio functie, atat la nivel central, cat si local, si a recomandant colegilor liberali de alianta "sa se spele pe cap cu aceasta doamna".

"E decizia PNL Vrancea. Sa se spele pe cap cu aceasta doamna", a afirmat el, intrebat de ziaristi cum comenteaza anuntul inscrierii fostului senator PDL Sorina Placinta in PNL.

El a subliniat ca nu o va sustine pe aceasta "pentru nicio functie publica la nivel central sau al judetului Vrancea", mentionand ca nu a fost informat despre negocierile dintre PNL si Sorina Placinta.

UPDATE Victor Ponta despre trecerea Sorinei Placinta la PNL: "Deciziile din interiorul PNL se iau in PNL, in niciun caz nu le voi critica eu. Eu nu ma bag in ograda PNL-ului si a PC-ului, sa le spun ce candidati sa aiba la parlamentare. Nu au nevoie de un acord de la mine, PNL-ul isi pune candidatii pe care ii considera cei mai buni. La alegerile parlamentare vom avea candidati comuni. USL-ul s-a dovedit a fi cea mai buna idee posibila pe care o puteau avea liderii opozitiei."

Deputatul PNL Ludovic Orban declarase miercuri, pentru Mediafax, ca Sorina Placinta nu are ce cauta in formatiunea liberala si ca va vota impotriva oricarei candidaturi a acesteia din partea PNL.

"Sorina Placinta nu are ce cauta in PNL, dupa ce s-a prostituat in cel mai jalnic mod. In ceea ce ma priveste, voi vota impotriva venirii ei si impotriva oricarei candidaturi a acesteia in partid", a spus Orban.

Senatorul Sorina Placinta si-a anuntat, in sedinta de miercuri a plenului Senatului, demisia din PDL si afilierea la grupul parlamentar al PNL.

"Va anunt ca incepand de astazi incetez activitatea in grupul PDL si voi activa in grupul PNL", a anuntat fostul ministru de la tribuna Senatului, la inceputul sedintei de plen, potrivit Mediafax.