"Dincolo de rezultatul de duminica, ne asteapta guvernarea centrala si guvernarea locala. Sa nu uitam de unde am plecat. Venim dupa 8 ani de opozitie, 8 ani in care cei mai multi dintre dumneavostra ati fost confruntati cu tot felul de probleme, dosare penale, tot felul de acuzatii din partea celor de la PDL si a celor care asculta de PDL. Ne asteapta un drum lung. Dupa 8 ani de zile, PSD are in fruntea Guvernului un social-democrat. E un lucru important, este a treia oara cand se intampla asta dupa domnul Vacaroiu si domnul Nastase. Alegerile locale din 2012 - este anul cu rezultatul cel mai spectaculos. 2012 este cel mai bun an din istoria PSD", a declarat joi liderul social-democrat, premierul Victor Ponta.

Social-democratii s-au reunit joi in Comitetul Executiv National, in prezenta presedintelui partidului, premierul Victor Ponta, pentru a face o analiza a rezultatelor obtinute la alegerile locale din 10 iunie, precum si pentru a lua o serie de masuri organizatorice in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna acestui an.

Declaratiile lui Victor Ponta:

Se putea si mai bine de atat, dar pana si Liviu Dragnea de langa mine spune ca e prea mult.

Avem 2 primari de sector in Bucuresti si daca ne trezeam din timp puteam avea chiar 3.

2012, cel mai bun an din istoria PSD.

Faptul ca si PNL si PC au obtinut mai mult decat in 2008 dovedeste faptul ca ideea de a merge impreuna a fost una corecta si am luat de acolo de unde trebuia - adica de la PDL.

Trebuie sa fim constienti ca a existat si vot negativ, iar acel vot trebuie sa il transformam in vot pozitiv - nu putem sa ne bazam doar pe cei care urasc PDL-ul, trebuie sa demonstram ca suntem mai buni decat PDL.

Nu cred in propaganda PDL-ista ca i-a infrant criza.

Nu trebuie sa ni se urce la cap si sa fim aroganti, cum a facut PDL-ul.

De acum incolo vine partea cea mai dificila. Eu nu eram alaturi de dumneavoastra in 2000 cand ati castigat alegerile, dar am fost alaturi in momentele grele de dupa.

Sa nu uitam de ce am fost in opozitie atata timp si sa nu uitam ca putem sa ajungem din nou in opozitie, daca nu am invatat ceea ce trebuia sa invatam.

S-a spus ca la PSD curge acum sampanie si la PDL curge sange - nu e cazul de sampanie.

Sunt superstitios, astazi port cravata de la Congresul PSD din 2010.