Radu Berceanu a declarat miercuri ca intreaga conducere centrala a PDL trebuie sa demisioneze si sa isi asume responsabilitatea a ceea ce s-a intamplat la alegerile locale, afirmand ca partidul este demn de cartea recordurilor pentru ca a "a pierdut tot" desi a avut presedinte de tara, premier si presedinte de camera in parlament.

El a declarat ca este necesara convocarea unui Congres Extraordinar, care sa aleaga o noua echipa.

"Eu spun ca trebuie conducerea centrala a partidului sa demisioneze, nu Emil Boc, ci cati sunt ei 30-40, in afara de cei care au plecat la alte partide. Nu am o problema cu o persoana, e vorba de toti cei care au vrut sa fie acolo, e drept ca unii au fost rar", a spus parlamentarul liberal-democrat.

"Ai o responsabilitate. Noi suntem de Guiness Book of Records, pentru ca un partid care a avut prim ministru, presedinte de camera, presedinte de tara, a pierdut tot. Mai este un partid ca asta? Nu cred. ne-am jertfit pentru un poopor care nu ne-a inteles. Daca nu ne-a inteles insemana ca am gresit.

"Eu nu mai sunt din 2004 in conducerea centrala, pentru ca s-a spus ca sunt dinozaur politic. Foarte bine, au fost tinerii hotarati, experimentati.

"Nu o sa vina Victor Ponta sa ne spuna - 'Bai baieti, e cam putin pentru voi, va mai dam noi 5 procente. Nu se paote sa vrei sa fii sef si apoi sa nu ai nicio responsabilitate", a mai spus Berceanu.

Berceanu a comentat si referitor la fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, afirmand ca "politica se face in partide, nu pe de alaturi".

"Cine vrea sa faca politica se inscrie intr-un partid si face politica, cine vrea sa critice se face analist, cine vrea sa fie si colo si colo face un ONG civic. Nu critic ONG-urile, dar nu mi se pare corect sa faci politica pe alaturi, politica se face cu partide."

UPDATE Despre demisia Sorinei Placinta: "Nu am un comentariu decat pentru o placinta... Cred ca a pierdut trenul, trebuia sa plece atunci cand a fost cu plansetele si bocetele, ca probabil obtinuse mai mult asa, cum am spus pentru mine toti astia sunt niste tradatori si pentru tradatori nu am alte comentarii decat ca sunt tradatori. Ce sa facem? In momentul in care de la un partid pleaca la un moment dat cineva care a fost oprimat, caruia nu s-a dat voie sa ajunga ceva, sa faca si el ceva sau nu a fost ascultat, nu s-a simtit marginalizat si pana la urma a plecat, asta e!

Dar cand pleaca tot felul de vicepresedinti care au avut tot ce au vrut in partid, a fost ministru ba prim-vicepresedinte si, la un moment dat, cand e o situatie mai grea, in loc sa stai acolo, sa pui umarul, sa spui ce-a facut sa faci ceva, pleci la ceilalti cu gandul ca acolo o sa fie mai bine, ca esti la putere", a declarat Radu Berceanu, la Senat, potrivit Agerpres.