Ion Iliescu spera ca PDL nu va repeta soarta PNT-CD, care nu a mai reusit sa intre in Parlament dupa guvernarea CDR, argumentand ca "o forta de opozitie este un aspect necesar in democratie".

"Unii au facut comparatie cu situatia PNTCD. Dar eu sper sa nu fie asa. Pentru ca o contrapondere, o contraputere, o forta de opozitie este un aspect necesar in democratie. Daca se vor gasi minti lucide, care sa traga si concluzii din experienta de pana acum, chiar si cu acest 11 la suta obtinut, ei pot constitui un factor activ care sa declanseze o noua dezvoltare", a declarat Ion Iliescu, pentru Gandul.info.

Presedintele de onoare al PSD a precizat ca succesul inregistrat de USL in alegerile locale "e meritat si rapunde unei asteptari din partea populatiei, pentru o politica noua, apropiata de nevoile ei".

"Sigur ca este greu, pentru ca asteptarile vor fi mari", a adaugat el.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit recent, la B1 TV, despre "obiectivul PNL de a scoate din scena politica Partidul Democrat.

"Membrii PNL si multi simpatizanti isi aduc aminte ca in 2010 am candidat cu o motiune care vorbea explicit despre obiectivul PNL de a scoate din scena politica partidul democrat. Ceea ce se intampla astazi, inclusiv deschiderea usilor, contribuie la indeplinirea acestui obiectiv, de distrugere a PDL. Consider ca este o masura de igiena politica, de bun augur pentru politica romaneasca", a spus Crin Antonescu, la sfarsitul lunii aprilie.