Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, luni, pentru Mediafax, ca alegerile au aratat "un vot negativ la adresa clasei politice" prin faptul ca circa 50% din alegatori nu au votat, precizand ca este momentul propice al analizelor responsabile la nivelul partidelor politice, inclusiv in PDL.

"Faptul ca au votat aproximativ 50% din numarul total al alegatorilor inseamna ca restul de aproximativ 50 de procente nu s-au simtit reprezentati de actuala clasa politica. Vorbim despre un vot negativ la adresa clasei politice si trebuie sa tinem cont ca in cei 22 de ani de democratie marea majoritate a proceselor electorale s-au constituit pe vot negativ, ceea ce inseamna sanctiune, si nu sustinere", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

In opinia sa, votul trebuie sa ia in calcul sustinerea unor proiecte viabile care sa poata fi continuate indiferent de natura schimbarilor politice, "proiecte vizionare care sa se adreseze bunastarii cetatenilor, si nu satisfacerii intereselor personale".

"Votul negativ perpetuat indica disfunctionalitatile democratiei romanesti. Avem nevoie de vot pozitiv, de votul care sustine proiecte, care sustine implicarea cetatenilor in proiectele esentiale", a apreciat fostul premier.

In opinia fostului premier, este "momentul propice" regruparii fortelor politice din centrul si dreapta spectrului politic romanesc, regruparii cetatenilor care cred in principiile autentice de dreapta "intr-o forta politica noua in care sa se regaseasca partide, asociatii, cetateni".

"Este momentul propice al analizelor responsabile la nivelul partidelor politice existente, inclusiv in PDL, pe seama rezultatelor electorale inregistrate ieri (duminica - n.r.) si aceasta pentru ca nu vrem socialism in Romania", a afirmat Ungureanu.