Presedintele Traian Basescu l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe printul Charles al Marii Britanii, prilej cu care i-a multumit pentru filmul despre muntii Carpati pe care l-a realizat si pentru promovarea Romaniei. "Alteta Voastra, permiteti-mi sa va spun bun-venit la Bucuresti, bun-venit in Romania. Tin sa va felicit pentru stralucitoarea ceremonie (jubileul de diamant - n.r.). A fost o manifestare impresionanta", a spus Basescu, la inceputul intrevederii.

"Eu tin sa va multumesc mult pentru superbul film despre muntii Carpati cu care ati promovat Romania extraordinar. Alteta, in acelasi timp, cred ca ne pregatim sa vedem un eveniment extraordinar - Olimpiada de la Londra - si speram ca echipele noastre sa fie printre performerii acestei Olimpiade", a afirmat presedintele Basescu, potrivit Agerpres.

"Ma bucur foarte mult", a spus printul Charles.

Dupa intrevederea cu Traian Basescu, printul Charles a vizitat biserica din curtea Palatului Cotroceni, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Printul Charles al Marii Britanii a sosit miercurea trecuta intr-o vizita privata in Romania, unde petrece cateva zile de vacanta. De altfel, Traian Basescu i-a spus mostenitorului coroanei britanice, la primirea in Palatul Cotroceni, ca a fost pus la curent de presa cu privire la programul vizitei sale in Transilvania.

Ultima vizita a printului Charles in Romania a avut loc in luna mai a anului trecut, cand a petrecut mai multe zile la Valea Zalanului, in judetul Covasna, un catun cu doar 150 de locuitori din zona Baraolt, unde a cumparat trei cladiri vechi de peste o suta de ani, pe care le-a renovat si le-a transformat in resedinta temporara.

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a dat startul, pe 2 iunie, celor patru zile de festivitati fara precedent organizate pentru cei 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a.