Potrivit exit pollurilor CCSB /Antena 3 Nicusor Dan, candidat independent la primaria Capitalei, a iesit pe locul 3 cu 6,8%, dar a candidat si din pozitia de consilier independent obtinand 4,3% din voturi si va intra in Consiliul General Bucuresti.

Nicusor DanFoto: Smile Media

Nicusor Dan, perceput ca un om antisistem, a avut o campanie foarte consistenta pe online si site-uri de socializare.

Potrivit analizei Mediafax Monitorizare, Gigi Becali a fost cel mai mediatizat candidat, iar Nicuşor Dan cel mai prezent pe Twitter.

"Comparat cu cei doi politicieni de frunte, Nicusor Dan pare un adolescent boem aflat in treaba, laolalta cu toti cei care il sustin, de la Andrei Plesu la rockerii de la Urma. Dar e vorba mai putin de inadaptare, ci mai mult de disperare. O disperare nascuta din cel mai nociv monopol care se manifesta astazi in Romania: monopolul pe politica." (Vlad Mixich, HotNews.ro)

Din cele 6.500 de apariţii contorizate, 63% sunt referiri la candidaţii la primăriile din Bucureşti - generală sau de sector, ceea ce arată că în online campania electorală predominantă a fost in Capitală.

"Indemn sustinatorii mei sa iasa la vot pentru ca putem sa facem un miracol azi. Eu indemn sustinatorii mei sa iasa la vot cu incredere ca toti ceilalti sustinatori vor iesi si ei pentru ca de fapt campania aceasta este pentru increderea ca putem construi ceva impreuna", a afirmat Nicusor Dan duminica imediat dupa ce si-a exprimat votul.

Cine este Nicusor Dan - scurt CV

Presedinte al Asociatiei Salvati Bucurestiul (2008 – prezent).

Directorul executiv al Scoalii Normale Superioare Bucuresti, în perioada 2000-2006.

Organizator al Forumurilor Tinerilor Români cu Studii în Străinătate, în 2000 si în 2002.

Premiul I cu punctaj maxim în cadrul Olimpiadelor Internationale de Matematică din 1987 si 1988.

Ecole Normale Superieure de Paris, în perioada 1992-1995

In 1998 a obtinut doctoratul în matematică la Universitatea Paris XIII