Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a facut o gafa in timpul discursului sustinut, joi seara, la mitingul USL de la Romexpo, declarand ca "Sectorul 3 nu are nevoie de Robert Negoita". Vicepresedintele PSD a dorit sa faca referire la adversarul lui Robert Negoita, Liviu Negoita. USL a organizat un miting care sa marcheze finalul campaniei electorale. La eveniment au participat aproximativ 15.000 de simpatizanti, PSD, PNL si PC. Marii absenti ai evenimentului ai fost candidatii USL la sectorul 4 si 1 al Capitalei Cristian Popescu Piedone si Andrei Chiliman.

Vicepresedintele PSD si organizatorul evenimentului , Marian Vanghelie a gafat pe scena de la Romexpo. "Bucurestiul nu are nevoie de Ontanu, ci de un om gospodar. Bucurestiul nu are nevoie de Robert Negoita...", a spus Vanghelie.

Simpatizantii USL au sesizat greseala si au inceput sa scandeze numele lui Negoita.

Dupa reactia salii, Vanghelie a revenit cu precizari, declarand ca il sutine si il vrea pe Robert Negoita primar al Sectorului 3: "Robert Negoita va fi primarul Sectorului 3, sunt de acord. Sorin Oprescu va fi primarul general, alaturi de Marian Vanghelie, care va fi primarul Sectorului 5".

Tot in timpul discursului sau, social-democratul a comis si un dezacord 'marca Vanghelie': "(...) o altfel de politica, asta vrea Romania, asta vrea bucurestenii, asta vrea romanii!"

La evenimentul desfasurat la Romexpo au participat 15 000 de simpatizanti PSD, PNL si PC, in mare parte adusi de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. De altfel Vanghelie a fost amfitrionul mitingului, sosind in sala si salutand multimea care i-au scandat numele indelung si l-au aplaudat.

Mitingul a fost organizat in stil american, pe scena fiind aplasate de-o parte si de alta scari care coborau pe o platforma inalta. Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin insotiti de primarul Capitale Sorin Oprescu si-au facut aparitia coborand pe scarile din dreapta scenei in scandarile si apaluzele multimii.

Cei patru au asteptat aparitia candidatiilor pentru primariile de sector. Pe scena au fost prezenti candidatii sectorului 2 Dragos Frumosu, sectorul 3-Robert Negoita, sectorul 5 Marian Vanghelie si sectorul 6-Rares Manescu dar si cativa candidati la primariile resedinta de judet si de Consilii Judetene. De pe scena au lipsit candidatii USL la sectorul 1, liberalul Andrei Chiliman dar si candidatul la sectorul 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone.

Mitingul USLa inceput cu intonarea imnului national al Romaniei, "Desteapta-te romane". Pe un panou aplasat deasupra scenei au aparut versurile imnului scrise cu rosu. A fost intonata prima strofa si jumatate din cea de-a doua strofa, ultimele doua versuri care faceau referire la numele Traian au fost sarite. Este vorba de versurile din strofa a doua: "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume / Triumfator in lupte, un nume de Traian!".

Pe parcursul discursurilor liderilor USL sala a scandat in nenumarate randuri "Jos Basescu", "Jos PDL", "Hotii""La puscarie" . Mitingul a durat aproximativ doua ore iar participantii s-au grabit spre iesire in frunte cu Marian Vanghelie iar Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Oprescu nu au mai avut parte de baia de multime la final.