Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a demisionat, joi, din PNL, acesta avand statutul de membru autosuspendat inainte de luarea acestei decizii, anunta B1 TV. Potrivit Mediafax, el a trimis joi o scrisoare conducerii PNL in care arata ca nu se mai considera legat de partid. Intrebat de ziaristi cu privire la demisia lui Ungureanu, liderul PNL Crin Antonescu a replicat ca lasa presa sa comenteze "despre comedia asta".

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

UPDATE: Mediafax scrie, citand surse politice, ca Ungureanu a trimis o scrisoare conducerii PNL in care arata ca, "avand in vedere indepartarea tot mai evidenta a PNL de valorile de dreapta", constata ca nu se mai regaseste "sub nicio forma in randurile" acestei formatiuni. El solicita conducerii liberale sa ia nota de faptul ca nu se mai considera "legat prin niciun angajament de Partidul National Liberal".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a evitat, joi, sa comenteze demisia lui Mihai Razvan Ungureanu din partid, el precizand ca "despre comedia asta" va lasa presa sa comenteze.

"Am venit la chestiuni serioase, cu subiecte serioase. Despre comedia asta va las pe dumneavostra sa comentati", le-a spus liderul PNL jurnalistilor care l-au intrebat, inaintea unui miting electoral, despre demisia lui Ungureanu din partid.

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, comentand demisia lui Mihai Razvan Ungureanu din PNL, ca nu l-ar mira ca acesta sa afirme ca era inscris in PSD.

"Dar ce, a demisionat din PSD, sau de ce ma intrebati pe mine? Nu m-as mira sa spuna ca era in PSD", a spus Ponta, raspunzand astfel jurnalistilor care l-au intrebat despre demisia lui Ungureanu din PNL.

Anterior demisiei, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a sustinut este in continuare membru PNL, in ciuda autosuspendarii, acest statut insemnand doar ca nu este un membru militant si ca nu plateste cotizatia de partid. Mai mult, acesta i-a cerut liderului PNL, Crin Antonescu, sa-l invite la o sedinta a biroului politic al liberalilor.

  • Mihai Razvan Ungureanu declara in luna aprilie, cand ocupa functia de premier, ca se considera in continuare membru al PNL, partid din care s-a autosuspendat, adaugand ca nu a renuntat la autosuspendare pentru ca "nu si-a pus problema inca" si i-a transmis atunci un mesaj liderului liberal: "Domnule presedinte Crin Antonescu, va rog sa ma invitati la o sedinta a Biroului Politic al PNL".
  • In replica, presedintele PNL Crin Antonescu i-a transmis: "Noi nu invitam la BPC membri simpli si cu atat mai mult autosuspendati! Sa depuna o cerere de reinscriere in partid, sa isi dea demisia din functia de prim-ministru si poate il invitam".

In urma cu patru zile, Ungureanu a declarat intr-o emisiune la Realitatea TV ca nu se mai considera legat de liberali nici politic, nici afectiv, PNL fiind in momentul de fata "intr-o alianta impotriva naturii, un partid socialist", si ca "ia serios in considerare" demisia din aceasta formatiune.

"Eu nu cunosc ce vrea si ce nu vrea PNL-ul, eu va spun care este statutul meu in acest moment. Si cand va spun ca sunt un om de dreapta si merg cu cei care sustin dreapta, evident merg cu cei care sustin dreapta. PNL-ul in momentul de fata sustine dreapta? Nu cred! In momentul de fata PNL este intr-o alianta impotriva naturii. E un partid socialist", a spus Ungureanu, in cadrul emisiunii "Romania politica" difuzata de Realitatea TV.

Intrebat care sunt motivele pentru care mai ramane membru PNL in aceste conditii, el a raspuns: "As fi si eu curios sa stiu daca exista cu adevarat statutul de membru al lui Mihai Razvan Ungureanu in PNL, pentru ca de partea cealalta se spune ca nu, stiinta mea este altceva. Fiti convinsi insa de urmatorul lucru si repet ce am spus: nu vad absolut niciun impediment in a-mi da demisia formal si foarte clar din PNL. Este partidul care m-a dat jos, a dat jos Guvernul Ungureanu, s-a exprimat in felul in care a izbutit sa o faca pe seama motiunii de cenzura, deci afectiv in momentul de fata, sau politic, nu vad ce ne-ar putea lega".

Intrebat daca a decis deja sa demisioneze din PNL, Ungureanu a spus ca "acest lucru este foarte serios luat in considerare".