Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma ca i-a spus cu simpatie 'carlan naravas' lui Victor Ponta, pentru temperamentul vulcanic pe care il are, dar acum acesta dovedeste si maturitate, potrivit Agerpres.

''Eu cred ca Ponta si-a dovedit cateva calitati, pentru ca multi au avut indoieli, un om la 39 de ani ... cel mai tanar premier. Are un temperament mai vulcanic, mai nabadaios. I-am dat odata o anume caracterizare, cu simpatie, carlan, carlan naravas. Dar iata ca dovedeste si maturitate. A reusit sa formeze o echipa, multe figuri necunoscute pana acum si de la liberali si de la PSD, dar a inceput echipa sa lucreze, se rodeaza si va castiga'', a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targoviste, Ion Iliescu.

Intrebat cat crede ca va rezista aceasta alianta intre PSD si PNL, Ion Iliescu a spus ca acest lucru 'tine de oameni', de rezultatul alegerilor si de urmatorul mandat al guvernului USL.

''Longevitatea USL tine de oameni, tine de imprejurari, de felul in care va merge aceasta coalitie acum la alegeri si apoi in formarea viitorului Guvern si un prim mandat, care poate sa consolideze aceasta alianta. Deci iata ca se poate ca un partid de orientare liberala si altul social democrat, in anumite imprejurari, sa conlucreze cu rezultate bune. Daca oamenii nu vor avea maturitatea necesara pot sa apara fisuri'', a precizat Iliescu.