Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primaria Targu Mures, Benedek Imre, i-a cerut joi premierului Victor Ponta sa nu mai foloseasca apelativul de "extremist" atunci cand face referire la formatiunea sa, relateaza Agerpres.

"Ma adresez dumneavoastra, domnule prim-ministru, deoarece in ultima perioada, in declaratiile facute, in repetate randuri ati folosit calificativul de partid extremist referindu-va la organizatia noastra. Avem convingerea ca folositi aceste afirmatii pentru ca va lipsesc informatiile corecte. Va rugam sa incetati a ne califica astfel! Suntem un partid crestin-democrat-conservator din Transilvania. Probabil se gasesc si printre noi, ca printre randurile oricarui partid, persoane care au convingeri politice mai accentuate", a aratat Benedek Imre, intr-o scrisoare deschisa data publicitatii joi.

Benedek Imre a aratat ca Partidul Civic Maghiar se caracterizeaza prin reprezentarea intereselor comunitatii maghiare, pe baza normelor europene respectand legislatia in vigoare si ca in cazul eventualelor contradictii "propunem gasirea unor solutii prin dialog permanent".

"Suntem pentru gasirea unor solutii ca in Romania, diferitele etnii sa convietuiasca pasnic, acceptand traditiile, cultura si contributia fiecaruia la dezvoltarea tarii", a subliniat doctorul Benedek.

Acesta a reactionat la declaratiile premierului Victor Ponta, care arata ca atitudinea presedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, de a veni in Romania sa-si faca propria campanie este reprobabila.

"Am spus un singur lucru referitor la presedintele Parlamentului ungar: ca atitudinea domniei sale de a veni in Romania sa faca o campanie pentru o forta extremista este cu totul si cu totul reprobabila. Sper totusi sa respecte macar legile pentru ca normele de buna vecinatate le-a incalcat inca o data", a aratat Victor Ponta.