Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Targoviste, ca este mai putin implicat in campania electorala pentru alegerile locale din 10 iunie, dar ca este la curent cu tot ce se intampla pe plan politic si guvernamental, relateaza Agerpres.

Ion IliescuFoto: Agerpres

''Desi nu arat, am o varsta, totusi. Nu mai alerg cum alergam la 70 de ani, cand am facut ultima campanie electorala, in anul 2000. Vin generatiile noi, care trebuie sa preia stafeta si sa o duca mai departe'', a spus, la o conferinta de presa sustinuta la Targoviste, Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a precizat ca, desi s-a implicat mai putin in campania de la locale, este tot timpul in contact cu conducerea partidului si cu cei din Guvern.

''Eu sunt mai putin implicat, de asta data, in campania electorala. Sigur urmaresc lucrurile. Sunt in contact cu conducerea de partid si cu cei care lucreaza la Guvern. A fost o imprejurare cu totul deosebita ca s-a format acest guvern al USL. Este un lucru bun, pe de o parte, dar este si o raspundere nu usoara'', a adaugat Iliescu.

Acesta a precizat ca a venit la Targoviste pentru a sustine candidatul USL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu.

''Am raspuns invitatiei domnului Tutuianu, sa marchez prezenta mea in sprijinul candidatului nostru. Eu cred ca exista si sanse si e si bine sa se produca o schimbare care sa modifice climatul general in care se desfasoara viata politica aici in Dambovita (...). Vin cu toata afectiunea pentru a sprijini aceasta candidatura si toate candidaturile USL, in general'', a declarat Iliescu.