Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi, la Targoviste, ca PDL a ales neinspirat culoarea verde, pentru ca "in istoria Romaniei verdele a fost culoarea legionarilor, a miscarii celei mai odioase din istoria politica a Romaniei anilor '30", relateaza Agepres.

"Asta arata deruta acestui partid. Nici macar acest lucru nu au mai putut, sa mearga sub flamura cunoscuta, a unui partid care are in spate o experienta a lui: de la FSN-ul care s-a spart in doua, PD care s-a unit apoi cu ramura Stolojan si a facut PLD-ul (...). Nu mai au curaj sa mearga sub propria sigla, sub propria culoare, sub propriul legamant fata de electorat. Asta arata deruta acestui partid. Este un semn al slabiciunii lui", a spus, intr-o conferinta de presa, Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD spune ca alegerea de catre PDL a culorii verde "arata lipsa de orientare".

"Sa alegi culoare verde... In istoria Romaniei verdele a fost culoarea legionarilor, a miscarii cele mai odioase din istoria politica a Romaniei anilor '30. Eu am trait acei ani, stiu ce a insemnat rebeliunea legionara din 1941 (...) Sa iei culoarea verde a acestui partid, care a adus o asemenea nota odioasa in istoria tarii, asta arata lipsa totala de orientare", a adaugat Iliescu.

Ion Iliescu s-a aflat, joi, la Targoviste pentru a-l sustine pe candidatul USL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, senatorul PSD Adrian Tutuianu.

De asemenea Ion Iliescu a avut o prezentare de carte, a volumului "Fragmente de viata si de istorie traita", la Centrul de conferinte al Universitatii Valahia Targoviste.