Deputatul PDL Cezar Preda considera ca "contestarea de catre PDL a votului uninominal pur la Curtea Constitutionala nu are sanse de izbanda" si precizeaza ca el nu se inregimenteaza "in corul acelora care clameaza neconstitutionalitatea votului uninominal pur", transmite Agerpres.

"Nu sunt sanse de izbanda si nu trebuie sa clamez un lucru la care am subscris si noi timp de trei ani. Nu ma inregimentez in corul acelora care clameaza neconstitutionalitatea votului uninominal pur", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, deputatul PDL Cezar Preda.

El sustine ca acest sistem electoral "este un defect de democratie de la alegerea primarului si a presedintelui CJ intr-un singur tur de scrutin".

"Vad ca si domnul Ponta ar vrea sa revina la doua tururi, dar din 2016, cand va avea 5%. Dar va spun ca si noi clamam aceasta chestiune, sa facem vot uninominal dintr-un singur tur, o singura Camera cu 300 de parlamentari, poporul a iesit si a validat acest lucru, dar puterea isi face jocul ei, noi am dat puterea, ei fac cum le convine mai bine, important este sa luptam", a spus Preda.

El crede ca PSD si PNL "au uitat foarte rapid proverbul pe care il simtim pe pielea noastra acum, 'nu-i pentru cine se doreste, ci pentru cine se nimereste'".

"Asa si noi, ni se parea ca suntem pe cai mari si voiam sa facem in asa fel sa avem mult, acum acest lucru il cred dansii, pana in noimebrie sunt luni bune, ne asteapta o vara grea cu explozii de preturi si cu o situatie economica europeana foarte, foarte grea", a conchis Cezar Preda.