Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca va sustine taxa de solidaritate propusa de actualul prim ministru Victor Ponta, tema asupra careia nu exista niciun conflict in cadrul USL, "chiar daca unii sunt suparati din aceasta cauza iar altii chiar indignati".

Crin Antonescu, la IasiFoto: Hotnews

"Eu o sa ma pun de acord. Este propunerea primului ministru si nu exista nici un conflict in USL, chiar daca unii sunt suparati din aceasta cauza iar altii chiar indignati. Vom discuta, nu stiu daca luni, in ziua de Rusalii, vom discuta si vom gasi solutia cea mai buna. Este o propunere, o psibilitate evocata de premieri, o pozitie de principiu pe care am spus-o si eu si alti colegi, nicidecum un conflict", a declarat presedintele PNL, prezent la Iasi, la o dezbatere pentru mediul academic organizata de Uniunea Social Liberala (USL) Iasi.

Antonescu a comentat si propunerea sefului Executivului de devansare a alegerilor, considerand ca "este o propunere inteleapta".

"E o propunere inteleapta, o propunere buna. O sustin, am mai spus cat mai repede cu atat mai bine. Romania are nevoie cat mai repede de alegeri, de verdictul alergatorilor, de un Parlament care sa fie expresia de neconestat a alegatorilor, probabil cu o majoritate solida si care Parlament si Guvern sa abordeze cu aceasta forta marile problem care stau in fata Romaniei. Sustin si PNL-ul sustine aceasta propunere.

"Cred ca premierul Victor Ponta a exprimat o vointa politica. In politica trebuie sa stii ce faci, dupa care vezi daca poti sa faci, daca e constitutional sau nu, daca gasesti posibilitati. Deocamdata e vorba de un acord pe care Victor Ponta l-a soclitat si partidelor parlamentare din Opozitie si eu cred ca nu avem motive sa nu acceptam macar o asemenea discutie. Noi liberalii sustinem, cat mai devreme, in octombrie", a mai completat Crin Antonescu.