Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, neaga acuzatiile ministrului Comunicatiilor, Dan Nica, si precizeaza ca nu a avut niciun amestec in atribuirea mandatului fostului director general al Postei Romane, Dan Neagoe, se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, Agerpres. Roberta Anastase a calificat drept "grave si nefondate" acuzatiile pe care ministrul Comunicatiilor le-a adus atat ei cat si familiei ei si si-a rezervat dpreptul de a actiona in justitie daca "atacurile mincinoase" vor continua.

"Nu am avut niciun fel de amestec in ceea ce priveste atribuirea mandatului fostului director general al Postei Romane, domnul Dan Neagoe. Ii reamintesc domnului Nica faptul ca eu am fost si sunt presedintele Camerei Deputatilor, si nu ministrul Comunicatiilor, in sarcina caruia a revenit numirea directorului Postei Romane. In plus, nu am facut parte niciodata din Consiliul de Administratie al Postei Romane, astfel incat sa am cunostinta despre situatia financiara a Companiei Nationale Posta Romana", a declara Roberta Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor i-a atras atentia ministrului Nica, "asa cum a facut-o si seful sau, premierul Victor Ponta", sa inceteze "atacurile iresponsabile" la adresa presedintilor Parlamentului, precizand ca isi rezerva dreptul de a actiona in justitie.

"Stim cu totii ca suntem intr-o acerba campanie electorala, dar asemenea modalitati de a face campanie sunt nedemne de un politician responsabil. Din informatiile pe care le detin si pe care le verific, agresivitatea domnului Nica este intens alimentata de interesele in domeniul comunicatiilor pe care le are un controversat om de afaceri prahovean. In cazul in care va continua atacurile mincinoase la adresa mea si a familiei mele, imi rezerv dreptul de a-l actiona in justitie", afirma Roberta Anastase.

TRoberta Anastase a mai afirmat ca acuzatiile pe care Dan Nica le-a facut la adresa ei si a familiei sale sunt "grave si nefondate", "intoxicari" proferate cu buna stiinta in spatiul public.

Potrivit presedintei Camerei Deputatilor, "este evident ca domnul Dan Nica nu are vreo proba in sprijinul afirmatiilor sale. Daca ar fi existat un asemenea contract l-ar fi facut public, cu siguranta. Repet, nu exista asa ceva, iar acuzele lui Dan Nica sunt mincinoase".

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat, joi, ca pierderile Companiei Nationale Posta Romana au ajuns in perioada 2009-2011 la valoarea de 485 milioane lei, situatie in care Posta mai avea putin si se inchidea.

"Compania Posta Romana, cu 120 de ani vechime, mai avea un pic si cuplul Boc-Roberta Anastase o inchideau de tot. Situatia la zi este urmatoarea: pierderile inregistrate in 2009, 2010, 2011 au fost de 485 milioane de lei. Obligatiile de plata cu risc mare au fost in valoare de 394 milioane lei, obligatiile catre furnizori - 82 de milioane de lei", a declarat Dan Nica.

Citeste si: