Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat joi, la Zalau, ca alianta liberalilor cu PSD este un lucru "extrem de benefic", in conditiile in care astfel a fost posibila schimbarea guvernarii PDL ce a fost, in opinia sa, "o mostra de incompetenta si coruptie", relateaza Agerpres.

"Sigur ca misiunea noastra nu este una usoara. Suntem intr-o companie de concurenta puternica, dar cred ca este un lucru extrem de benefic pe care noi l-am facut, aceasta alianta politica cu PSD, care iata, mai devreme decat probabil se astepta lumea a reusit sa rastoarne guvernului condus de PDL, inspirat de presedintele Basescu, un guvern care, dupa parerea mea, a fost o mostra de incompetenta si coruptie cum nu s-a mai vazut de 22 de ani incoace. A venit momentul unei schimbari politice pe care noi am initiat-o", a spus Calin Popescu-Tariceanu.

Acesta a precizat ca se afla la Zalau intr-un turneu electoral de sustinere a candidatilor USL - in mod special a primarului Radu Capilnasiu, care candideaza pentru un nou mandat - ocazie cu care a constat ca liberalii au o sustinere puternica in Ardeal.

"Ma bucur ca PNL are in Ardeal o sustinere puternica. Dovada este faptul ca oamenii de aici, care sunt oameni seriosi, oameni cumpatati, oameni as spune cu multa aplicatie catre munca, catre performanta, apreciaza modul in care noi am guvernat, modul in care facem politica in Romania de astazi, apreciaza deschiderea noastra catre mediul de afaceri, catre profesiile liberale, dar nu numai. PNL este un partid care se adreseaza tuturor categoriilor socio-profesionale si convingerea mea este ca cu cat in Romania oamenii vor intelege ca prin promovarea politicilor liberale vor avea mai mult de castigat cu atat bunastarea lor va creste, cu atat gradul de civilizatie va creste, cu atat vom putea noi si generatiile care urmeaza sa ne bucuram de viata pe care o traim", a subliniat liderul deputatilor PDL.

Calin Popescu-Tariceanu a pronosticat o "victorie categorica a USL' la alegerile locale, ceea ce ar reprezenta o 'caramida serioasa la temelia viitoarei constructii politice" care se va realiza dupa alegerile parlamentare din aceasta toamna.