Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a afirmat miercuri, la Iasi, unde a participat la lansarea candidatilor PDL la alegerile locale, ca "in Romania este nevoie de o dreapta puternica" si a precizat ca a primit, in mai putin de 24 de ore dupa ce a anuntat ca va infiinta o organizatie non-guvernamentala care ar putea sa poarte numele Initiativa Civica de Centru Dreapta, peste 3.000 de e-mail-uri.

Mihai Razvan Ungureanu la IasiFoto: Hotnews

Mihai Razvan Ungureanu le-a transmis membrilor si candidatilor PDL de la Iasi ca "salvarea natiunii trebuie sa vina de la cei care sunt de dreapta si nu de la socialisti". Mai mult, Mihai Razvan Ungureanu a taxat actuala administratie locala pentru modul in care arata orasul Iasi, "un oras gri si intristat", amintind totodata si de solutia propusa de guvernul pe care l-a condus timp de aproximativ trei luni de zile, in legatura cu Aeroportul International Iasi.

Fostul prim ministru al Romaniei s-a aflat miercuri la Iasi, la conferinta de lansare a candidatilor Partidului Democrat Liberal la functiile de primarii si consilieri judeteni din Iasi.

Principalele declaratii ale fostului premier:

  • Vin la Iasi in temeiul unei promisiuni pe care am facut-o si pe care o indeplinesc. Este partidul care m-a sprijinit alaturi de toate celalalte partide din vechea coalitie guvernamentala.
  • Este partidul care a dat un numar de ministri de care nu trebuie sa ne fie rusine, care au fost onesti, buni profesionisti, loiali slujirii intereselor tarii, care nu au cedat la tentatii si care au facut ca Guvernul pe care am avut onoarea sa il conduc sa realizeze performanta si sa seteze un precedent de buna guvernare de la care putem astazi judeca orice guvernare viitoare.
  • PDL-ul, cu toate castigurile sale si cu toate defectele sale, are sansa, ca intr-o campanie atat de fierbinte asa cum este aceasta, sa se recompuna. Eu insumi cred in parteneriatul pe care l-am propus PDL-ului, pentru ca la capatul acestui parteneriat se afla salvarea unei natiuni, iar aceasta salvare nu poate sa vina decat din partea celor care gandesc politic si moral, ce sunt in dreapta, nu de partea socialismului.
  • Cred in dreapta. Cred ca este nevoie de o dreapta puternica in Romania. Dreapta care sa insemne comunitate, familie, merit, munca.
  • Doresc sa le multumesc celor peste 3.000 de cetateni ai Romaniei care in mai putin de 24 de ore mi-au transmis mesaje de sustinere pentru principiile in care credem cu totii, pe adresa de email - mru.dreapta[at] gmail.com. In tara aceasta majoritatea este reprezentata de oameni de buna credinta.
  • Ma doare sa vad orasul meu natal gri si intristat. Am crescut aici, am invatat aici, aici se afla si parintii mei, sunt iesean pana in maduva Iasiului. Sper ca iesenii sa faca distinctia intre demagogie, populism si fapte reale. Este inadmisibil ca, pe jocuri politice, una dintre investitiile esentiale pentru cetatenii orasului, aeroportul, sa fie prabusita, dandu-se castig de cauza trocului politic.
  • Cred totodata, ca este normal ca iesenii sa stie bine ca nu socialismul aduce prosperitate, cultura, viitor, ci doar dreapta, o dreapta in care sa se regaseasca valorile in care credem toti.
  • Ma aflu aici, intre dumneavoastra, pentru ca in primul rand, aici, la Palatul Victoria, la Bucuresti sau in oricare alta deminitate a statului roman am stiut intotdeauna ca sunt iesean si ca, acasa, la Iasi, sunteti langa mine. Eu sunt un om bogat datorita dumneavoastra. Sunt mandru ca sunt iesean. Stiu ca un prim ministru iesean nu v-a dezamagit.