Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la intalnirea cu o delegatie a Comisiei de afaceri Europene a Bundestagului, ca in prezent "sunt foarte multe semne de intrebare asupra directiei pe care UE ar trebui sa o adopte".

"Pentru noi este o onoare sa primim o delegatie a Bundestagului, mai ales in momente in care sunt foarte multe semne de intrebare asupra directiei pe care UE ar trebui sa o adopte. Vizita dumneavoastra imi prilejuieste ocazia de a va expune si punctul nostru de vedere cu privire la ce urmeaza sa se intample in UE", s-a adresat seful statului, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni, delegatiei germane conduse de Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului de la Berlin, potrivit Mediafax.

De asemenea, presedintele a tinut sa ii informeze pe parlamentarii germani si despre situatia politica din Romania.

"Cu permisiunea dumneavoastra, in cateva cuvinte o sa incerc sa va aduc la cunostinta situatia politica din Romania. Acum trei saptamani guvernul de centru-dreapta a pierdut majoritatea in Parlament, situatie in care am desemnat un prim-ministru din opozitie, care prin votul din Parlament a confirmat ca are majoritate", a mai spus Basescu.

La randul sau, Gunther Krichbaum a afirmat ca landul pe care il reprezinta, Baden-Wurttemberg, are "relatii multiple cu Romania".

"Suntem deputati ai landului Baden-Wurttemberg in Bundestagul german, din cadrul Uniunii Crestin-Democrate (CDU - n.r.). Venim dintr-un land care are relatii multiple cu Romania. Exista relatii traditionale, culturale, dar si economice intre tarile noastre, iar motivul principal al vizitei noastre este sa intensificam si sa aprofundam si mai mult prietenia politica intre acestea. Aveti dreptate, este o situatie politica interesanta si agitata in Europa. Exista mari probleme pe care, insa, trebuie sa le rezolvam impreuna, dar sunt vremuri interesante si la dumneavoastra in tara. Ne bucuram cu atat mai mult de dialogul pe care-l putem purta cu dumneavoastra, avand in vedere marile provocari la nivel european pe care trebuie sa le rezolvam impreuna", a spus parlamentarul german.