Ovidiu Dranga, fostul ambasador al Romaniei la Bruxelles, a fost numit in functia de purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, anunta Agerpres. Potrivit unui comunicat al MAE, Doris Mircea, care a detinut pana in prezent si functia de purtator de cuvant, ramane in functia de director general al departamentului comunicare si diplomatie publica.

In varsta de 45 de ani, Ovidiu Dranga este diplomat de cariera, cu gradul diplomatic de ministru plenipotentiar. El este angajat in MAE din 1991. A ocupat pana in prezent functii atat in Centrala MAE, cat si in serviciul exterior, cum ar fi cele de secretar I si prim colaborator la Misiunea Romaniei la NATO (1996-2000), director al directiei NATO (2000-2001), director general pentru afaceri politice (2005-2007).

In perioada 2001-2005, Ovidiu Dranga a fost loctiitorul secretarului de stat pentru politica de aparare si integrare euro-atlantica din Ministerul Apararii Nationale.

Ovidiu Dranga este absolvent al unui master in administratie publica la Harvard University, 'JFK School of Government' (2003-2004).

De asemenea, este membru sau membru fondator al mai multor organizatii neguvernamentale, precum Asociatia 'George C. Marshall', Fundatia 'Manfred Worner', 'Black Sea Trust Fund Advisory Board' si 'Clubul Harvard Romania-Moldova'. In perioada 2001-2005, a activat ca asistent asociat la SNSPA, Facultatea de relatii internationale, si lector la Academia Diplomatica.

Ovidiu Dranga a publicat peste 50 de articole in revistele 'Lumea' si 'Dilema Veche', aducandu-si contributia la aparitia mai multor lucrari: 'EU military beyond 2020' - contributie la 'European Interests, a Vision for 2020', Thomas Pollan and Guido Houben (Eds.)-2004, Nomos ed.; 'Regional and Bilateral Defence Cooperation', o contributie la volumul 'Romania: Defence Reform and NATO Integration' editat de Larry Watts, sub egida Centrului pentru studii romanesti Iasi, Oxford, Palm Beach, Portland (2002); editor al CD-ului si volumului 'Romania on its way to NATO', MapN (2002); coordonator al volumului 'Risks, Challenges and Opportunities in the Black Sea Area at a Time of Structural Change', editat de Universitatea Harvard si Departamentul pentru Politica de Aparare si Integrare Euro-Atlantica din Ministerul Apararii Nationale (2002).

Ovidiu Dranga fost decorat, in anul 2002, cu Ordinul 'Serviciul Credincios' in grad de cavaler si cu Ordinul 'Meritul Diplomatic' in grad de ofiter, in anul 2006.

Ovidiu Dranga este casatorit si are doi copii.