Mihai Razvan Ungureanu va infiinta o organizatie non-guvernamentala care ar putea sa poarte numele Initiativa Civica de Centru Dreapta, pornind de la nevoia de "o regrupare a dreptei, in jurul catorva principii pe care le poate exprima o platforma comuna".

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

Deocamdata, fostul premier nu a oferit prea multe clarificari, vorbind despre o "initiativa" care se coaguleaza in prezent, dar a precizat ca asteapta sugestii de la oricine este interesant la adresa de mail mru.dreapta [at]gmail.com.

Aceasta initiativa "trebuie sa fie complementara si sa colaboreze cu orice forta politica validata de centru dreapta", iar "PDL e cea mai importanta" astfel de forta.

El a precizat ca "dreapta nu inseamna doar PDL, UDMR, miscari noi politice aparute, partide noi" ci este deschisa "si celor care sunt cu adevart liberali si care nu vad cum pot trai in aceasta incredibila facatura politica, amfibie care traieste si in apa si pe pamant", formata dintr-un "partid puternic, cu o istorie care porneste de la FSN si care merge pana astazi, si un partid care isi asuma liberalismul romanesc, care a fost intotdeauna de centru-dreapta".

El a criticat discursurile lui Crin Antonescu si a afirmat ca replicile lansate de acesta la motiunea de cenzura nu au fost decat un "atac la persoana atac la persoana suburban si nedemn de liderul unui partid", si acest stil de abordare il face sa creada ca "dl Antonescu are intr-adevar niste temeri".

Eu nu stiu cum s-ar putea uita dl Antonescu in ochii copilului meu. Copilul meu crede ca sunt cel mai bun tata din lume. Cum ar putea uita in ochii copilului meu si sa le repete asa cum le spune cu atat usurinta?", s-a intrebat fostul premier.

"Daca vrem o critica de competenta, atunci pentru Dumnezeu, vino in Parlament, macar pentru ca esti platit pentru prezenta in Parlament. Dispretul pe care il detectez in relatia dintre un lider cu pretentii si alegatori e atat de palpabil incat pot sa inteleg cum dl Antonescu, daca ar fi fost un uninominal pur, nu ar fi intrat in Parlament" la ultimele alegeri, a comentat Ungureanu.

Ce inseamana dreapta politica in viziunea lui Ungureanu:

  • respectarea legii
  • ordine sociala
  • recunoasterea meritului
  • un stat care serveste cetatenii
  • un stat care este minim in relatia cu economia si suficient de flexibil pentru a da liber initiativei
  • familia
  • compasiune si ajutor pentru cei cu necazuri, dar nu poti sa incurajezi lenea