Coordonatorul campaniei PDL, Vasile Blaga considera ca democrat liberalii "nu trebuie sa contribuie la destabilizarea Romaniei acum". Blaga a declarat, inaintea sedintei conducerii PDL, ca depunerea unei motiuni de cenzura "nu este oportuna acum". De asemenea, secretarul general al PDL, Ioan Olteanu sustine ca principala preocupare a democrat-liberalilor in acest moment ramane campania electorala si nu depunerea unei motiuni de cenzura.

"De trei saptamani, prin toate actiunile domniei sale, toate declaratiile domnului prim-ministru Victor Ponta destabilizeaza economia Romaniei si aduce grave prejudicii democratiei din tara. (...) Cu toate acestea, PDL nu trebuie sa contribuie la destabilizarea Romaniei acum. O face in fiecare zi domnul Ponta. Nu cred ca este oportuna acum depunerea motiunii de cenzura', a declarat Vasile Blaga, citat de agentia Agerpres.

La randul sau secretarul general al PDL, Ioan Oltean Ioan Oltean a declarat PDL este preocupat de alegeri, de campania electorala". "Aceasta este preocuparea noastra. Mai avem doua saptamani de campanie. Vrem sa obtinem un scor electoral cat mai bun", a explicat Ioan Oltean.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca invita UDMR si celelalte forte democratice din Parlament la sustinerea motiunii de cenzura pe care PDL intentioneaza sa o depuna impotriva Guvernului. "I-am lasat o luna domnului Ponta si ne-a convins ca nu va face nimic pentru romani. Nu are dreptul la intelegerea opozitiei", a explicat Cezar Preda