Ministrul de externe, Andrei Marga, a afirmat, intr-un interviu pentru Romania Libera, ca suspendarea presedintelui Traian Basescu ar putea avea "efecte benefice in repunerea in miscare a energiilor tarii".

"Romania are nevoie de impulsuri noi, de politici noi si de aceea recenta schimbare de guvern a fost oportuna si necesara. Schimbari profunde in politica romaneasca de la aceasta ora, pe directia la care va referiti, pot avea efecte benefice in repunerea in miscare a energiilor tarii", a spus Marga, intr-un interviu pentru "Romania Libera", intrebat ce efect ar putea avea suspendarea sefului statului asupra politicii externe romanesti.

De asemenea, intrebat daca opteaza pentru suspendarea lui Traian Basescu inainte de alegerile parlamentare din toamna, Marga a raspuns ca noua majoritate parlamentara se preocupa sa rezolve probleme concrete.

El a mai spus ca "nu este exclus" ca acest lucru sa se intample inainte de alegerile din 2014.

Totodata, intrebat daca va candida la alegerile parlamentare din toamna, Marga a raspuns: "Foarte probabil da".

Presedintele de onoare al PNL, Radu Campeanu, a declarat, joi, in Arges, cu ocazia aniversarii Zilei formatiunii, ca ar trebui ca USL sa hotarasca suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, desi acesta ar fi trebuit sa isi dea singur demisia, potrivit Mediafax.

Andrei Marga a declarat de asemenea ca Guvernul Ponta poate avea relatii mai bune cu Rusia si ca exista deja in scrisorile trimise de la Moscova Bucurestiului "propozitii semnificative" care sugereaza "o relatie mai ampla".

Seful diplomatiei romane considera ca la fel ca in cazul scriitorului maghiar Jozsef Nyiro, care i-a sustinut in perioada interbelica pe extremistii de dreapta, s-ar putea pune problema si pentru intelectualii romani care au colaborat cu regimul fascist, daca s-ar cere repatrierea ramasitelor pamantesti, iar inainte de a se permite aducerea lor in tara s-ar face o analiza serioasa.