Premierul Victor Ponta ii transmite vicepresedintelui PNL Varujan Vosganian sa se informeze din surse oficiale pentru a nu mai face greseli, relateaza Agerpres.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Varujan Vosganian potrivit carora decizia Curtii Constitutionale in cazul OUG-ului prin care Guvernul Ponta retragea banii dati de Cabinetul Ungureanu primariilor a facut ca actualul Executiv ''sa debuteze atat de timpuriu cu palmaresul actelor socotite drept neconstitutionale", premierul a sustinut ca Vosganian nu are cunostinta de ceea ce a decis CCR.

"Cred ca domnia sa nu stie ce a decis Curtea Constitutionala, a citit doar in ziare. CCR a decis ca acea Ordonanta este constitutionala si ca intr-adevar nu putem sa luam banii deja cheltuiti inapoi, ceea ce am spus din prima zi. Este bine sa te informezi de la sursa oficiala ca altfel faci greseli", a spus Ponta, inainte de sedinta USL.

In ceea ce priveste critica liberalului referitoare la faptul ca se guverneaza prin ordonante de urgenta, premierul a spus: "Atunci o sa vina dansul si o sa guverneze mai bine".

Fostul ministru de Finante Varujan Vosganian a criticat pe blogul lui modul in care guvernul a promovat ordonanta de urgenta privind banii alocati primariilor, precum si emiterea de ordonante de urgenta.

"Daca facem ca ei, riscam sa ajungem ca ei. Noi trebuie sa fim diferiti, mai ales ca vin niste alegeri parlamentare la care vom cere romanilor sa voteze altceva decat ce au avut in ultimii trei ani. Iar acel altceva ne obliga sa ne dezbaram de incrancenare si sa ne inteleptim", a scris Vosganian, pe blogul lui.

"Intai de toate, am promis ca nu mai dam ordonante de urgenta. In al doilea rand, cei care l-au sfatuit pe primul ministru ca se poate sa ia banii primariilor, pentru ca si cei dinaintea noastra au facut-o, l-au sfatuit gresit. Cei de dinainte, cand au luat banii, au facut-o dupa ce anul bugetar se incheiase, nu in timpul exercitiului bugetar. E drept ca puteau sa lase primariilor banii, nu aprob aceasta masura, mai ales ca banii aceia dati in 2008 aveau cam aceleasi destinatii, acoperirea datoriilor si investitiile. Dar, daca voiau - si, din pacate, au vrut-o - puteau lua banii necheltuiti pana la 31 decembrie 2008. Nu e cazul HG 255/2012 care nu avea nici un termen de decadere, deci era valabila pana la sfarsitul exercitiului bugetar curent.

M-am numarat printre criticii acelei HG 255. Modul in care, de pilda, Guvernul a alocat, catre primariile din mediul urban, sumele exclusiv catre orasele conduse de primari PD, UNPR sau UDMR a fost scandalos. Dar nu putem indrepta o eroare printr-o alta eroare", a argumentat acesta.