Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca invita UDMR si celelalte forte democratice din Parlament la sustinerea motiunii de cenzura pe care PDL intentioneaza sa o depuna impotriva Guvernului. "I-am lasat o luna domnului Ponta si ne-a convins ca nu va face nimic pentru romani. Nu are dreptul la intelegerea opozitiei", a precizat Cezar Preda.

Cezar Preda a declarat ca nu este ingrijorat de "reactiile viscerale ale lui Ponta si ale camarilei PSD si PNL", ci de posibila "apatie a PDL".

"PDL trebuie sa se bata in fiecare zi pentru independenta justitiei pentru depolitizarea si declientizarea Romaniei. Motiunea de cenzura este un act democratic pe care domnul Ponta, cu o proasta crestere, il duce in derizoriu, dar noi ne vom bate si pentru ca dezbaterea parlamentara pe aceasta motiune de cenzura, calata pe independenta justitiei, va arata romanilor, cu aspecte concrete, ce face Victor Ponta. Acesta nu se ocupa de romani, ci de clientela, vrea sa mareasca taxele si ii amageste cu mariri de salarii care sunt acoperite integral de inflatie si de cresterea preturilor", a adaugat Cezar Preda.

Potrivit deputatului, PDL trebuie sa depuna motiune de cenzura inainte de 10 iunie. "Pentru mine mai important decat angrenarea partidului in alegerile locale este angrenarea partidului in problemele tuturor romanilor de azi", a spus Cezar Preda.

Cezar Preda a precizat ca premierul Victor Ponta crede ca PDL n-ar depune motiune de cenzura deoarece democrat-liberalii sunt preocupati de rezultatul in alegerile locale.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca democrat-liberalii trebuie sa introduca, la inceputul lunii iunie, o motiune de cenzura, el acuzand "interventia brutala in justitie" a Cabinetului Ponta si prezenta in Guvern a unor oameni cu probleme de imagine si de probitate morala. Intrebat la ce se refera cand acuza interventia brutala a guvernarii in justitie, Cezar Preda a precizat ca are in vedere ce s-a intamplat la Inspectoratul de Stat in Constructii, la subiectul numirii lui Serban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat in Ministerul de Interne, dar si la faptul ca exista "oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri", el dandu-l ca exemplu pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (PC).

La randul sau, presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca propunerea deputatului Cezar Preda privind introducerea unei motiuni de cenzura poate fi discutata, luni, la sedinta conducerii partidului: "Sunt de acord sa discutam aceasta propunere la sedinta BPN de luni, pentru ca trebuie sa aparam justitia de ingerinte politice. Altfel, ar insemna sa ne intoarcem la sistemul Nastase-Stanoiu din perioada 2000-2004".

Traian Igas, vicepresedinte PDL, a declarat si el sambata ca "Guvernul Ponta trebuie sanctionat printr-o motiune."

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca propunerea avansata de democrat-liberalul Cezar Preda privind initierea unei motiuni de cenzura in luna iunie este haioasa si distractiva, el apreciind insa ca un astfel de demers este lipsit de sanse. Zgonea a adaugat ca demersul PDL de a initia si depune o motiune de cenzura la circa trei saptamani de la pierderea puterii este unul rusinos, el apreciind ca democrat-liberalii ar trebuie sa se ocupe de propria campanie.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Suceava, ca deputatul PDL Cezar Preda poate sa faca ce motiune doreste, dar ca acesta se bate acum pentru locul patru la Buzau, informeaza Mediafax.

Citeste si: