Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la un miting electoral la Suceava, ca cei care au gresit politic trebuie schimbati din functie, iar cei care au incalcat legea trebuie pedepsiti, el adaugand, in acest context: "Am intalnit multi hoti in viata mea, dar niciunul mai mare ca Flutur. Am intalnit si multi mincinosi, dar niciunul ca Flutur", potrivit Mediafax.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus, sambata, la un miting USL de la Suceava, ca Uniunea incepe sa castige bataliile pentru eliberarea Romaniei de ceea ce a fost "regimul portocaliu" al lui Traian Basescu si le-a transmis simpatizantilor USL ca trebuie sa castige alegerile si la Suceava.

Premierul a subliniat ca are o datorie fata de oamenii din aceasta zona a tarii intrucat aici a copilarit, la Partesti, si ca atunci cand la Bucuresti oamenii stateau in frig si nu aveau mancare, primea din Bucovina "barabule" (cartofi).

"Am datoria de a rupe un necaz, un blestem", a spus Ponta, care a aratat ca acest "necaz" al sucevenilor este conducerea actuala PDL a judetului.

El a mai adaugat ca a fost procuror si ca in viata lui a intalnit multi hoti, dar niciunul ca Gheorghe Flutur: "Am intalnit multi hoti in viata mea, dar niciunul mai mare ca Flutur. Am intalnit si multi mincinosi, dar niciunul ca Flutur", a spus Ponta, care a precizat ca a cunoscut si multi ministri, dar niciunul care sa omoare gainile oamenilor si sa vanda apa chioara.

"Cred ca intr-un partid de mincinosi si hoti ca PDL, cel care a incalcat legea cel mai mult a fost Flutur si trebuie sa plateasca pentru asta", a mai spus presedintele PSD.

  • Antonescu: Flutur are un portret cat al lui Kim Ir Sen

La randul sau, liderul liberal Crin Antonescu a afimat sambata, la Suceava, ca in campania electorala candidatii PDL se ascund in spatele altor culori decat portocaliu si ca "spala putina" cand vine judecata votului: "Astazi ei nu mai sunt portocalii, sunt verzi, sunt albastri. Astazi ei nu mai au nicio treaba cu PDL. Ma uitam in drumul nostru, la intrare in Suceava, e un portret al lui Gheorghe Flutur cat al lui Kim Ir Sen. Nici Ceausescu nu a avut un portret atat de mare. Un Flutur mare, mare, mare, si sus mic, mic, mic PDL, pe putin portocaliu, ca un caca de musca", a spus Antonescu.

El s-a intrebat de ce "oamenii minunati", Gheorghe Flutur si Ion Lungu, care sustin ca au ridicat atat de mult Suceava, nu au curajul sa se imbrace in portocaliu, ca atunci cand au cerut votul, si sa scrie mare PDL pe pieptul lor, "ca o cifra de la detinuti": "Aceste puslamale portocalii care nu se mai satura sa ne minta si sa ne fure au spalat putina cand a venit judecata votului", a spus Antonescu.

"Eu il intreb pe prim vicepresedintele PDL, George Flutur unde erai cand s-au taiat salariile oamenilor in vreme ce voi va imbuibati? Unde erai George Flutur in momentul in care se sterpelea din pensia celor mai necajiti oameni din tara asta? Unde erai George Flutur in momentul in care peste doua sute de mii de intreprinderi mici si mijlocii erau duse in faliment si oamenii lasati someri, lasati in strada? Unde erai George Flutur in momentul in care stapanul tau Basescu le spunea doctorilor, profesorilor, studentilor, tinerilor din Romania, plecati in alta tara daca nu va place? Unde erai? La Ierusalim dup[ sfanta lumina? Nu, erai de fiecare data in spatele lui Emil Boc sa te vezi la televizor. Esti la fel de vinovat ca Basescu si Boc!", a adaugat Crin Antonescu.

"Nu putem sa inghitim in continuare minciuna despre gospodarul Flutur, despre gospodarul Lungu, despre gospodarul Liviu Negoita sau despre gospodarul, maine-poimaine, Traian Basescu, ca-l vad iar pe la vreo primarie", a mai spus Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta, insotit de liderii PNL, Crin Antonescu si PC, Daniel Constantin, dar si de primarul sectorului 4 din Bucuresti, Cristian Popescu-Piedone si de lideri ai USL din judetele Neamt si Suceava au participat, sambata, la Falticeni si Suceava, la doua mitinguri electorale.