Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca va avea, saptamana viitoare, intalniri cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si cu o serie de comisari europeni, potrivit Agerpres. Romania va gazdui, pe 1 iunie, reuniunea premierilor statelor constituite in Grupul Prietenii Coeziunii, care doresc pastrarea unor resurse consistente in Politica de Coeziune a Uniunii Europene pentru exercitiul bugetar 2014-2020.

"Saptamana viitoare voi avea intalniri atat cu presedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, cat si cu alti comisari europeni si cu prim-ministri din tarile considerate facand parte din zona celor care au o contributie negativa la bugetul Uniunii Europene, adica primesc mai multe fonduri de coeziune si de dezvoltare decat propria contributie", a declarat Victor Ponta.

Guvernul finanteaza cu 293.000 de lei organizarea si desfasurarea Conferintei prim-ministrilor statelor membre ale grupului 'Prietenii Coeziunii', care va avea loc pe 1 iunie la Bucuresti, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Executiv. Banii provin din bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2012. Conform hotararii, organizarea evenimentului va fi asigurata de SGG si Ministerul Afacerilor Externe.