Relatiile cu Rusia trebuie reincalzite, fiind necesara o relatie de incredere, iar romanii trebuie sa fie mai bine informati despre Rusia de astazi, a declarat ministrul de Externe Andrei Marga la Digi 24: "Trebuie intreprinse actiuni politice, reincalzite relatiile cu Rusia, ele sunt asezate in documente, dar acum trebuie puse in miscare lucrurile. Trebuie sa cream incredere, romanii trebuie sa fie mai bine informati despre Rusia actuala, iar rusii cu privire la Romania actuala", a afirmat Marga, precizand ca exista un proiect de promovare a unui forum civic, pentru discutii.

El a adaugat ca "Exista proiecte pe energie pe care le promovam, trebuie sa existe proiecte pentru produsele romanesti pe piata ruseasca. Cred ca putem conta pe interesul Rusiei de a avea pe piata ei si produse romanesti".

Andrei Marga a mai spus ca a avut, ieri, la Geneva, o scurta intrevedere cu viceministrul rus de externe: "Trebuie sa intram si pe zone noi, sa ne apropiem de zone din Rasarit, ca Rusia, China. E si oferta Braziliei. Romania a avut candva o relatie cu America Latina, cu America de Sud in general. Aceasta relatie trebuie reluata, sunt schimburi care trebuie reluate".