O situatie neprevazuta a avut loc marti, in plenul Camerei Deputatilor, cand vicepresedintele ISCIR a venit la tribuna Parlamentului pentru a prezenta un proiect de lege, desi acest lucru este facut de regula de ministrul de resort sau de un secretar de stat, relateaza Agerpres.

La dezbaterea ordonantei de urgenta privind echipamentele sub presiune transportabile, din partea ministerului de resort, pentru a prezenta proiectul, la tribuna Parlamentului a venit un inspector de stat de la ISCIR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de ridicat).

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, i-a cerut acestuia sa se prezinte, deoarece "nu il cunoaste nimeni" iar unii dintre deputati au crezut ca este secretar de stat numit de curand de noul Guvern.

"Doamna presedinte, sigur, il scuzam pe secretarul de stat, nu stiu cine este, cu rugamintea, mai ales ca sunt multe persoane care se prezinta la pupitru pentru a-si spune punctul de vedere, il rugam sa se prezinte, sa stim cu cine vorbim", a spus Toader.

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, i-a cerut functionarului sa spuna in ce calitate vorbeste si l-a intrebat daca a venit de pe strada.

"Sunt de la ISCIR, sunt inspector de stat, Trifan Eugen, nu am fost inca desemnat secretar de stat, am fost desemnat de minister sa prezint proiectul", a raspuns acesta.

La randul sau, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, a explicat ca Eugen Trifan este vicepresedinte al ISCIR si ca are calitatea de a prezenta proiectul.

"Intotdeauna ne acuzati ca nu respectam Regulamentul, dar niciodata nu a fost o situatie in care un functionar, n-am nimic cu dansul, o fi un bun profesionist, dar in Parlament poate sa vina doar ministrul sau secretarul de stat pentru a prezenta proiectele de lege, motiv pentru care va rog sa amanati dezbaterile la proiectul de lege", a cerut Mircea Toader.

Roberta Anastase a decis sa amane dezbaterile pe aceasta ordonanta de urgenta pana cand va avea un punct de vedere al Guvernului.