E timpul ca Romania sa intre in normalitate. Premierul trebuie sa mearga la Consiliul European, nu presedintele. Iata ce spune, intr-un interviu la RFI, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El critica pe de alta parte gestul lui Traian Basescu de a-i intoarce spatele ministrului de Externe, Andrei Marga, in timpul vizitei din SUA.

In opinia lui Ilie Sarbu, a existat o permanenta "confuzie" in privinta reprezentarii Romaniei la Bruxelles. "In permanenta a fost o confuzie. Si pe vremea premierului Tariceanu. Cat a fost premier Emil Boc, n-a fost cazul, el, saracul, n-avea nici un drept de a face vreo pozitie distincta fata de presedinte! E timpul ca si Romania sa intre in normalitate", declara liderul senatorilor PSD.

Pe de alta parte, Ilie Sarbu critica atitudinea presedintelui fata de ministrul de Externe, in timpul vizitei din SUA. Traian Basescu i-a intors spatele lui Andrei Marga, atunci cand acesta a inceput sa tina un discurs in fata comunitatii de romani.

"Are suficiente atributii, el mai e si arbitru intre puterile statului, dar astea ar trebui sa le exercite in limita prevazuta de Constitutie, nu la discretie. Cand vrea dansul, da mana cu un ministru, daca nu vrea, nu da. Daca vrea, il asculta cand tine o cuvantare intr-o anumita imprejurare, daca nu, face poze, rade si il ironizeaza... Nu cred ca modul asta de lucru poate continua la infinit! A continuat cand nimeni nu avea nici un fel de opinie, toti erau obedienti, stateau in pozitia ghiocelului, dar nu mai merge lucrul asta!", afirma senatorul PSD.

Continuarea pe www.rfi.ro.