Senatul a adoptat tacit, luni, o initiativa legislativa care prevede majorarea cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului cu cate 600 de lei pentru fiecare copil nascut incepind de la al doilea copil, informeaza Agerpres. Senatul este prima Camera sesizata in acest caz, urmand ca propunerea de lege sa fie transmisa, in forma initiatorului, Camerei Deputatilor. (Erata: suma initiala mentionata in stire era 6.000 lei. Suma corecta este 600 lei. Am operat modificarea).

Propunerea legislativa pentru modificarea OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor a fost initiata de deputatul PSD Nicolae Banicioiu. In cazul aprobarii propunerii, de aceasta majorare vor putea beneficia inclusiv parintii care dispun deja de aceasta indemnizatie rezultata in urma unei nasteri anterioare.

Initiatorul considera incomplet cadrul legal care reglementeaza acordarea indemnizatiei pentru cresterea copiilor, afirmand in expunerea de motive ca acesta ''genereaza nedreptati in cazul familiilor care dau nastere unor copii la intervale de timp mai mici de doi ani''.

''Aceasta propunere legislativa corecteaza o nedreptate sociala, o stirbire a egalitatii de sanse care se exercita asupra copiilor romani inca din prima lor zi de viata'', sustine initiatorul in documentul amintit.

(Erata: suma initiala mentionata in stire era 6.000 lei. Suma corecta este 600 lei. Am operat modificarea).