Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, sustine ca Iasi si Cluj au "neaparata" nevoie de spitale regionale de urgenta, intrucat ambele municipii au spitale imprastiate prin tot orasul, iar pacientii sunt transportati de la o unitate medicala la alta, cu riscuri foarte mari.

Vasile Cepoi a declarat, vineri seara, ca atat la Iasi, cat si la Cluj trebuie construite neaparat spitale regionale de urgenta, intrucat au structuri medicale asemanatoare, cu unitati medicale raspandite peste tot in oras, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministul Sanatatii a facut aceste declaratii la Iasi, in cadrul dezbaterii ᅡIasiul - centru medical regionalᅡ, organizata de USL, la care au fost prezenti liderii locali ai PSD si PNL, parlamentari ai celor formatiuni, precum si cadre medicale si profesori universitari.

"Sunt doua locuri in tara, Iasi si Cluj, unde trebuie construite neaparat spitale de urgenta. Ele au o structura medicala asemanatoare cu spitale imprastiate in toate partile. Nu poti rezolva un caz concret, pentru ca trebuie sa transporti pacientul de la un spital la altul, cu riscuri foarte mari. Numai Dumnezeu stie cate vieti s-au pierdut pe aceste drumuri", a afirmat Vasile Cepoi.

El a spus ca exista doua solutii de finantare pentru construirea spitalelor regionale de urgenta, acestea urmand a fi realizate fie de la bugetul de stat, fie prin fonduri structurale.

"Exista si o a treia varianta, cea a parteneriatului public-privat, insa aceasta solutie este din punctul meu de vedere discutabila", a mai spus ministrul Sanatatii.

Prezent la dezbatere, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a afirmat ca la Iasi spitalul regional de urgente ar putea fi construit la marginea municipiului, pe un teren de 17 hectare, situat in vecinatatea societatii Antibiotice.

"Speram sa se faca cat mai rapid un studiu de fezabilitate, apoi sa pornim acest proiect", a afirmat Gheorghe Nichita.