Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca premierul Victor Ponta "a avut ghinion" in ceea ce priveste nominalizarile de ministri facute la portofoliul Educatiei, transmite Mediafax.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca premierul Victor Ponta nu avea cum sa stie, in legatura cu cazul lui Ioan Mang, "ca in urma cu zece ani a existat un articol intr-o revista la Craiova, discutabil sau suspect de a fi un plagiat".

El a apreciat ca Ponta pur si simplu "a avut ghinion" in ceea ce priveste nominalizarile de ministri facute la portofoliul Educatiei, dupa ce a fost intrebat despre "balbaielile" facute de partenerul de guvernare - PSD - pe acest subiect.

"Asta nu arata lipsa de unitate. Au fost, nici nu as spune balbaieli. Noi avem de-a face cu cele doua cazuri de la invatamant si eu va spun foarte cinstit si foarte clar. Eu il cunosc, in fine, de cand am avut mai mult de-a face cu PSD, pe profesorul Mang, lider al filialei Bihor. A fost un om foarte rezonabil intotdeauna, un om civilizat, un om cu care s-a putut discuta. Nu avea cum sa stie Victor Ponta sau oricine altcineva doriti dumneavoastra ca in urma cu zece ani a existat un articol intr-o revista la Craiova discutabil sau suspect de a fi un plagiat. Haideti sa fim seriosi. A fost un ghinion ca sa spun asa, pentru domnul Ponta si pana la urma, cum sa va spun, important este ce politici se fac la educatie. Se va numi un alt ministru, avem un ministru interimar. Asta este, dar asta nu are de-a face cu unitatea USL. Unitatea USL s-a manifestat prin faptul ca noi am fost alaturi de formulele primului ministru, de formulele sale de schimbare. Nu am sarit sa facem si noi scandal, ca vai de mine, ce nenorocire s-a intamplat", a spus Antonescu.

El a refuzat sa comenteze atacurile PDL pe acest subiect, amintind presei "ce ministri au avut cei de la PDL, nu la un minister oarecare si nu o data".

Intrebat despre faptul ca Mihai Razvan Ungureanu participa la lansarile de candidati ai PDL si intrebat daca acesta mai este membru PNL, Antonescu a raspuns negativ, subliniind ca nu a trimis pe nimeni de la partid "sa lanseze candidatii PDL sau sa-i transforme in ungureni".

"Eu am spus de pe vremea cand era prim-ministru si cand cu multa neseriozitate de fapt sustinea ca este membru al PNL ca nu mai era membru al PNL, nu mai este membru din 2007. Cred ca faptul ca domnia sa merge pe la PDL-isti, vrea sa-i tranforme in ungureni, se duce sa lanseze candidati, e alegerea sa, e dreptul sau. E chiar amuzant, dar nu are nicio legatura totusi cu PNL. Noi nu am trimis pe nimeni de la partid sa lanseze candidatii PD sau sa-i transforme in ungureni", a spus Antonescu.

Intrebat despre un alt subiect controversat propus de partenerul sau de guvernare, legat de intentia de suprataxare a companiilor petroliere si a producatorilor de bere si mancare fast-food, Antonescu a aratat ca "eventualele divergente" vor fi discutate luni in cadrul USL si apoi va fi prezentat un punct de vedere comun.