"Il vad mult prea mult pe domnul Ponta pe televizor si nu stiu cand mai sta la Palatul Victoria. I-as transmite domnului Ponta: Vazand ca e greu in Palatul Victoria, premierul se plimba, e permanent la televizor, il vad de dimineata pana seara. Victoras draga, mai multa energie in motor si mai putina energie in claxon!", a declarat joi democrat-liberalul Radu Berceanu, potrivit Mediafax.

Radu Berceanu a mai aratat ca, in opinia sa, cresterea cursului ar putea face ca salariile reintregite "sa fie taiate de inflatie": "Concluzia mea ar fi ca ar trebui ca acest guvern sa se concentreze, daca poate si are cu cine, pe aceasta problema foarte grava a inflatiei. Inflatia vine dupa curs. Daca creste cursul absolut aberant cum a crescut in cateva zile, urmeaza inflatia imediat".

El a mai spus ca Guvernul Ponta pentru oprirea inflatiei ar trebui sa faca declaratii legate de situatia actuala, de felul in care doreste sa gestioneze aceasta situatie actuala si nu despre viitoare posibile masuri in 2013.

Potrivit lui Radu Berceanu, Guvernul Ponta ar trebui sa faca declaratii precise "despre ce face maine legat de stabilitatea Romaniei, de tinerea in frau a cheltuielilor, de angajari", aratand ca este importanta "impresia pe care o da o tara, un guvern".

De asemenea, Berceanu l-a criticat pe Ponta "pentru lipsa de coerenta", pe motiv ca acesta sustinea cand era in opozitie ca "Romania e la pamant", iar acum, "dupa ce se duce pe la Traian Basescu si Mugur Isarescu", spune ca Romania este intr-adevar intr-o situatie buna si nu are nicio problema: "Mi se pare lipsa de coerenta penibila", a incheiat Berceanu.