Viorel Hrebenciuc a sugerat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca multi dintre oamenii care au protestat in luna ianuarie in Piata Universitatii au fost manipulati politic. Invitat la conferinta RoNewMedia , Hrebenciuc a vorbit despre protestele din ianuarie din Piata Universitatii. "Uitati-va la revolutiile din nordul Africii. Am incercat si noi ceva de genul asta in ianuarie, unele subiecte ne-au reusit, altele, nu. Dar nu intru in detalii...", a spus Hrebenciuc, citat de ziarul Adevarul.

La intrebarea cum au aparut protestele din Piata Universitatii, social democratul a replicat: "O multime daca sta 2-3 zile in piata, incepe sa-i placa. Apar chioscurile cu bautura...", a comentat deputatul (n.red. referire la o negociere de la Resita cu sindicalistii la care a participat in trecut).

Hrebenciuc a vorbit si despre presa online si interesele partidelor politice in campania electorala. "Eu nu vad online-ul ca pe o campanie directa. Eu ma refer la campania persuasiva, la manipulare(...) Nu stiu cati postaci au alte partide, dar la noi sunt putini, nu avem mai mult de cinci, dar si aceia doar in perioada de campanie (...) E o mare batalie pe bazele de date. Unii umbla dupa CNP-uri, eu umblu dupa adrese de email", a explicat Hrebenciuc.