Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, la Zalau, ca isi doreste sa relanseze Dreapta romaneasca si ca actualmente are un "drum comun" cu PDL, alaturi de care vrea o opozitie reala, "care din noiembrie sa devina putere", relateaza Agerpres.

Ungureanu la lansarea candidatilor PDLFoto: AGERPRES

"Avem deocamdata un drum comun. Ce va urma, in ceea ce ma priveste, ramane de vazut. Dar avem un tel comun si pe acelasi drum ne gasim impreuna. (...) Visul meu este sa existe o opozitie reala in Romania, o opozitie unita, o opozitie coeziva, care din noiembrie sa devina putere. Poate si mai devreme, dar pentru aceasta trebuie actiune comuna, trebuie principii comune si pentru aceste principii, eu unul, voi lupta. Ceea ce conteaza, de fapt, este rezultatul din 10 iunie, astazi, de la sfarsitul lui noiembrie, in zilele ce vor urma si in toate incercarile de vot care vin in anii ce urmeaza. Cu un pic de incredere, cu un pic de mobilizare si cu foarte multa nadejde in viitor se poate", a afirmat Ungureanu.

Pentru acest deziderat, fostul premier mizeaza pe sansa ce poate fi oferita de simpatizantii PDL si ai UDMR, dar si de profesori, medici care nu merg, de obicei, la vot.

"Vrem ca aceasta tara sa fie condusa de oameni care nu sunt mediocri, de oameni care nu-si ascund viciile in politica, dar oameni care stiu sa pastreze drumul drept. Si acestui drum drept, cred, noi trebuie sa-i oferim sansa. Si sansa inseamna si cei care voteaza in numele PDL si cei care voteaza in numele UDMR si cei care nu mai voteaza de ceva vreme, pentru ca sunt dezamagiti si pentru ca nu se regasesc in zgomotul de fond al politicii romanesti. Si acestia sunt profesori, sunt medici, sunt oameni cu carte, la oras sau la sat. Lor le trebuie, cum ne trebuie si noua, Romania de care avem nevoie. Nu Romania promisiunilor, cu Romania lucrului bine facut. Nu Romania aranjamentelor politice, ci Romania faptului cinstit", a adaugat el.

Mihai Razvan Ungureanu a participat, miercuri, la Zalau, la lansarea candidatilor democrat liberali pentru alegerile locale din 10 iunie, alaturi de alti doi ministri din cabinetul sau, Lucian Bode, fost ministru al Economiei si presedintele PDL Salaj, si Gabriel Berca, fost ministru al Administratiei si Internelor.